ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΟΥΣ ΣΤΟ ''ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ''...



Εμπλοκή με τις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»...

Όπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, δεν γίνονται πλέον μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς στους ασθενείς, τακτικά και επείγοντα περιστατικά, στο «Γ. Γεννηματάς», επειδή το νοσοκομείο δεν έχει πληρώσει τις εταιρίες που διακινούν αυτά τα μοσχεύματα και συνεπώς δεν έχει μοσχεύματα. Στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» γίνονται κατά μέσο όρο περίπου 10 επεμβάσεις τον μήνα, εξαιρουμένων των επειγόντων περιστατικών.

«Ασθενείς, που περιμένουν πάνω από χρόνο για να χειρουργηθούν,
ενημερώθηκαν αυτές τις μέρες ότι θα αργήσει να γίνει η μεταμόσχευση ακόμα περισσότερο, γιατί οι εταιρίες δεν φέρνουν μοσχεύματα, επειδή τους οφείλονται λεφτά από το νοσοκομείο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων που εμπορευματοποιεί την υγεία, πολιτικής ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης» αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο νεοδιορισθείς διοικητής του νοσοκομείου, κ. Χρήστος Τσάμης, παραδέχεται το πρόβλημα που αντιμετώπισε από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων του, επισημαίνει όμως ότι οι επεμβάσεις δεν ακυρώθηκαν, αλλά αναβλήθηκαν για μικρό χρονικό διάστημα. «Πράγματι η εταιρία, σημειωτέον η μοναδική εταιρία η οποία εισάγει αυτά τα μοσχεύματα κερατοειδούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη χώρα μας που χρησιμοποιούνται για τις οφθαλμολογικές αυτές επεμβάσεις, αρνούνταν να μας προμηθεύσει με μοσχεύματα, εάν δεν εξοφλούσαμε τα ποσά του περασμένου έτους» λέει στο protothema.gr o κ. Τσάμης.

Σύμφωνα με τον διοικητή, οι οφειλές αφορούσαν τους τελευταίους τρεις μήνες, από τον περασμένο Οκτώβριο και τα ποσά ανά μήνα δεν ξεπερνούσαν τις 20.00 ευρώ. «Πλέον το θέμα διευθετήθηκε και η εταιρία θα μας προμηθεύσει κανονικά τα μοσχεύματα»
Keywords
Τυχαία Θέματα