ΠΡΩΤΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΔΟΣΗ...

Tέλος έλαβε το πρώτο Eurogroup του 2014 με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γέρουν Ντάισελμπλουμ να εκφράζει την απογοήτευση του για...

την έλλειψη προόδου στον τέταρτο έλεγχο προόδου της Τρόικας. Η μη ολοκλήρωση του σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση ως προς τα Ελληνικά θέματα και δεν γίνεται να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

Πριν την έναρξη του Eurogroup, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βολφγκανγκ Σόιμπλε
είχαν εκφράσει τη δυσφορία τους για τη διάρκεια ολοκλήρωσης του τετάρτου έλεγχου προόδου της Ελλάδος από την Τρόικα. Δεδομένης της μη ολοκλήρωσης του, ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ είπε πως δεν θα επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα και κάλεσε την Ελληνική κυβέρνηση να συντομεύει τη διαδικασία καθώς «είναι στο συμφέρον όλων». Αντίθετα, ο Κυπριακός τρίτος έλεγχος προόδου της Τρόικας έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς και το κλιμάκιο της Τρόικας αναμένεται στη Λευκωσία την επόμενη εβδομάδα.

Αμφότεροι Ντάισελμπλουμ και Όλι Ρέν πάντως εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ομαλή μετάβαση της Λετονίας στο Ευρώ και τους θετικούς δείκτες που διαμορφώνονται στην Ευρωπαϊκή οικονομία. Στη οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίζονται θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, το συνολικό χρέος της Ευρωζώνης «έπεσε» για πρώτη φορά από το 2007 και η ανεργία φαίνεται να έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της με πτωτική μελλοντική πορεία. Πάντως ο Όλι Ρεν τόνισε πως η ανεργία σε κάποιες χώρες παραμένει σε «απαράδεκτα επίπεδα» και πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα