''ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ MARFIN''...


(σ.σ ρε τα δάνεια που δόθηκαν στους μεγαλοεκδότες και οχι μόνον επι συγκυβέρνησης θα τα ψάξουν;)

Στοιχεία για το πώς χρήματα των καταθετών, των μετόχων και κατόχων αξιογράφων της Marfin Λαϊκής Τράπεζας διοχετεύονταν σε «περίεργα» δάνεια και επενδύσεις, ...
παρέδωσε σήμερα το ΑΚΕΛ στον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου,
Κώστα Κληρίδη και την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου.

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ υπό τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Άντρο Κυπριανού, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας με τον κ. Κληρίδη και την κυρία Καλογήρου, για να τους παραδώσουν τα στοιχεία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι τα στοιχεία που παρέδωσαν είναι αποτέλεσμα έρευνας που έγινε ιδιαίτερα από τη βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, με μια μεγάλη ομάδα συνεργατών.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως στον Γενικό Εισαγγελέα το ΑΚΕΛ παρέδωσε ολοκληρωμένη μελέτη, καθώς και όλα τα στοιχεία που περιήλθαν στην αντίληψή τους «σε σχέση με τα δήθεν δομημένα επενδυτικά προϊόντα γερμανικής τράπεζας που χρησιμοποιούσε η Μαρφίν Λαϊκή Τράπεζα, για να επενδύει σε μετοχές της ίδιας της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας και εταιρειών του Ομίλου Marfin Investment Group, όπως η Hygeia και Delta Singular».

«Παρουσιάσαμε στον Γενικό Εισαγγελέα ηλεκτρονικά μηνύματα μεταξύ στελεχών της Μαρφίν Λαϊκής και της γερμανικής τράπεζας κατά την περίοδο της έκδοσης των δικαιωμάτων αγοράς προτίμησης, δηλαδή rights issue, της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας τον Γενάρη και Φεβρουάριο του 2011, με εντολές επένδυσης εκατομμυρίων ευρώ σε μετοχές της Λαϊκής μέσω των δομημένων προϊόντων της γερμανικής τράπεζας, καθώς και έγγραφο της ίδιας της Μαρφίν Λαϊκής, το οποίο αναφέρεται στις συναλλαγές αυτές ως στρατηγικές» είπε ακόμη ο κ. Κυπριανού.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα