ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤ...

Σε μείωση των επιτοκίων του ευρώ κατά 25 μονάδες βάσης, στο νέο ιστορικό χαμηλό του 0,5%, προχώρησε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Οι αναλυτές περίμεναν, σε γενικές γραμμές, τη μείωση των επιτοκίων...

Και αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, φαινόταν έντονα προβληματισμένος με το γεγονός ότι οι συνθήκες δανεισμού στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας παραμένουν δύσκολες.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς
του να ενθαρρύνει τη ροή χρήματος προς την περιφέρεια, ο Draghi αποφάσισε επίσης τη μείωση του βασικού επιτοκίου αναχρηματοδότησης στο 0,5% και του επιτοκίου στο οποίο η ΕΚΤ δανείζει τις τράπεζες στο 1%.
Πάντως, όλα τα βλέμματα στρέφονται τώρα στις δηλώσεις που θα κάνει ο Μάριο Ντράγκι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με πολλούς αναλυτές να εκτιμούν ότι ο κεντρικός τραπεζίτης θα ανακοινώσει περαιτέρω μέτρα για την τόνωση των οικονομιών της περιφέρειας.
Έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης για τη μείωση των επιτοκίων, το ευρώ ενισχύθηκε έως τα επίπεδα των 1,3204 δολαρίων, έναντι των 1,3149 δολαρίων όπου κινούνταν προηγουμένως.
Πηγή : newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα