«Κλειδί» για τον εντοπισμό του Ξηρού κοπέλα από την Ικαρία



Στην Αθήνα, και ειδικότερα στην πλατεία Αττικής και την Κυψέλη, εστιάζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού.
Ο 56χρονος φέρεται να επισκέφθηκε διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής, ενώ πρόσωπο κλειδί φέρεται μια κοπέλα από την Ικαρία η οποία σύμφωνα με πληροφορίες διατηρούσε, τους τελευταίους μήνες, προσωπικές σχέσεις μαζί του.

Στην Αντιτρομοκρατική στη ΓΑΔΑ
βρέθηκε η Iσπανίδα Αλίθια Ρομέρο Κορτές, σύντροφος του Σάββα Ξηρού η οποία κατέθεσε χωρίς όμως να δώσει σημαντικά στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Το πρωί η Ισπανίδα πήγε στον Κορυδαλλό, με αίτημα να τής επιτραπεί να τον συνοδεύει καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με την όρασή του.

«Εγώ εδώ είμαι για τον Σάββα. Παλεύω γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Δεν ασχολούμαι με τον Χριστόδουλο» δήλωσε ερωτηθείσα για την απόδραση του μεγαλύτερου αδελφού του Σάββα Ξηρού, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου Λάρισας.

Στη συνέχεια, κατάθεση έδωσε η αδερφή του Χριστόδουλου Ξηρού που διαμένει στην Αθήνα αλλά και η νεαρή από την Ικαρία που γνώρισε πέρυσι ο 56χρονος και είχαν συχνές τηλεφωνικές επαφές. Σκοπός των αστυνομικών είναι να μάθουν αν πράγματι ο Χριστόδουλος Ξηρός ήρθε στην Αθήνα, πέρασε από τα σπίτια τους ή τους τηλεφώνησε.

Οι αστυνομικοί σημειώνουν, πάντως, ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε αφήσει όλα τα ρούχα του, το κινητό του και προσωπικά αντικείμενα του στην Χαλκιδική γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητα για οργανωμένο σύστημα υποδοχής που υπήρχε γι” αυτόν.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πιθανότερο ενδεχόμενο σε αυτή την πρώτη φάση τον Χριστόδουλο Ξηρό να υποθάλπουν άτομα που σχετίζονται με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και σχετιζόμενες ένοπλες οργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια του 56χρονου λήγει σήμερα το βράδυ.

opinionpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα