ΔΕΙΤΕ ΤΑ 10 ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ...ΓΙΑ ΤΡΕΛΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ...



Σουίτες στην έρημο, στη ζούγκλα της κεντρικής Αμερικής ή σε απομονωμένα νησάκια της Καραϊβικής περιμένουν τους ερωτευμένους για να τους χαρίσουν...
μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Και μην νομίζετε ότι θα σας λείψει κάτι. Τα resorts είναι πολυτελή και το προσωπικό πραγματοποιεί κάθε σας επιθυμία. Μόνο μη ζητήσετε τηλεόραση και ίντερνετ.

Στην απόλυτη απομόνωση
Η πρόσβαση στο Nkwichi Lodge στη Μοζαμβίκη γίνεται μόνο με βάρκα. Τριγύρω το καταπράσινο
δάσος και η ειδυλλιακή λίμνη Malawi στο φόντο. Τα ξύλινα σπιτάκια είναι χτισμένα πάνω σε ολόλευκη παραλία ενώ για τους πιο ρομαντικούς έχουν διαμορφώσει ένα χώρο για ύπνο κάτω από τα αστέρια .

Στο παλάτι του μαχαραγιά
Και όχι σε οποιοδήποτε παλάτι, αλλά στο αγαπημένο παλάτι του μαχαραγιά Udai Singh, οποίος μαγεμένος από την ομορφιά της τεχνητής λίμνης Pichola, έχτισε εκεί τα παλάτια του το 1559. Βρίσκεται στην πόλη Udaipur, τη “Βενετία της Ινδίας” όπως είναι γνωστή, και πλέον ανήκει στα Leading Hotels of the World. Πολύτιμο μάρμαρο και ελεφαντόδοντο κάνουν το παλάτι να αστράφτει στον ήλιο ενώ στο εσωτερικό του κρύβει παραδεισένιους κήπους, πισίνα και σουίτες με περίτεχνες τοιχογραφίες και πολύχρωμα υφάσματα.

Στη ζούγκλα των Μάγια
Όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά αυτή το μικροσκοπικό Μπελίζ της κεντρικής Αμερικής, ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα έψαχνε κάτι που να του θυμίζει τον παράδεισο που είχε συναντήσει μέσα στις ζούγκλες των Φιλιππίνων, όπου έκανε τα γυρίσματα του “Αποκάλυψη Τώρα”. Και τον βρήκε κρυμμένα στα βουνά των Μάγια. Άλλωστε όπως λένε, αυτή η χώρα-μινιατούρα με το ένα πόδι πατάει στις ζούγκλες της κεντρικής Αμερικής και με το άλλο, βουτάει στα τιρκουάζ νερά της Καραϊβικής. Έτσι, το εγκαταλελειμμένο σπίτι που αγόρασε το 1993, είναι τώρα το πολυτελές Turlte Inn με 18 βίλες, τις οποίες ο σκηνοθέτης πολύ σοφά αρνήθηκε να εξοπλίσει με τηλεόραση, ίντερνετ ή τηλέφωνο.

Στους λόφους της Ipanema
Μπορεί η Copacabana να είναι η πιο διάσημη παραλία στον κόσμο αλλά η Ipanema είναι για πολλούς η ομορφότερη της πόλης. Στο design Casa Mosquito θα ζήσετε την πολυτέλεια σε ατμόσφαιρα των '50s ενώ στα πόδια σας θα απλώνονται οι παραλίες και οι γραφικές φαβέλες. Εδώ ο μήνας τους μέλιτος χορεύει σε ρυθμούς σάμπα

Σε eco-friendly resort
Μακριά από τα τουριστικά Koh Samui και Koh Phangan, το νησί Koh Kood στην ανατολική ακτή της Ταϊλάνδης είναι ένα από τα πιο ανέγγιχτα σημεία της χώρας. Μέσα σε άγρια φύση, χρυσαφένιες αμμουδιές και κρυστάλλινα νερά, το πολυτελές Soneva Kiri διαθέτει 35 βίλες με ιδιωτική πισίνα και φημισμένο εστιατόριο βιολογικής κουζίνας κρεμασμένο στα 10 μέτρα πάνω σε δέντρα.

Σε βίλα πάνω στο νερό
Ιδιωτική παραλία με ολόλευκη άμμο, βίλες πάνω από τα τιρκουάζ νερά και τροπικοί κήποι συνθέτουν το απόλυτα ρομαντικό σκηνικό του αγαπημένου resort για τους ερωτευμένους, το Lux Malives. Το υδροπλάνο θα σας παραλάβει από την πρωτεύουσα Male και ύστερα από 25 λεπτά θα κολυμπάτε ανάμεσα σε τροπικά ψάρια και κοραλλιογενείς υφάλους, θα χαλαρώνετε στο spa και θα απολαμβάνετε παραδοσιακή κουζίνα σε ένα από τα επτά εστιατόρια.

Στην έρημο
Προορισμός μας η έρημος ανάμεσα στη Γιούτα και την Αριζόνα και καταφύγιό μας το Amangiri. Το resort είναι μέλος των Aman Resorts και αυτό σημαίνει ότι η εμπειρία φιλοξενίας δεν θα μοιάζει με καμία άλλη. Μινιμαλιστικό design, διακριτική πολυτέλεια, έπιπλα από πέτρα και ακατέργαστο ξύλο σε λευκό, μπεζ και μαύρο, πισίνα και βίλες που βλέπουν στην έρημο και τα γύρω άγρια φαράγγια

Σε τροπικό παράδεισο
Χτισμένο πάνω σε λόφο, το Rockhouse Hotel στην Τζαμάικα ατενίζει τα διάφανα νερά της Καραϊβικής και αποτελεί επίγειο παράδεισο. Οι πολυτελείς “καλύβες” κατά μήκος της ακτής διαθέτουν ιδιωτική σκάλα για πριβέ πρόσβαση στην παραλία ενώ τα πάντα, από τις θεραπείες στο spa μέχρι το δείπνο στο εστιατόριο είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να έχετε απόλυτη ιδιωτικότητα .

Σε ιδιωτικό νησί
Ο παράδεισος βρίσκεται στο νησάκι Tsarabanjina στα βορειοδυτικά της Μαδαγασκάρης. Στο υπέρκομψο Constance Tsarabanjina Madagascar έχουν φροντίσει το σκηνικό να μοιάζει όντως παραδεισένιο με ξύλινες βίλες πάνω στην παραλία και ειδυλλιακές πισίνες. Εννοείται ότι το προσωπικό θα ικανοποιήσει κάθε σας επιθυμία: μόνο μην τους ζητήσετε τηλεόραση και τηλέφωνο. Αυτά τα gadgets απαγορεύονται στον παράδεισο των ερωτευμένων.

Σε γιαπωνέζικο ryokan
Ο παραδοσιακός ξενώνας KAI Hakone απέχει λιγότερο από 100 χλμ. από το Τόκιο και βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Sugamo. Ατμόσφαιρα ζεν, ξύλο παντού, δωμάτια που βλέπουν στο ποτάμι και διακόσμηση όπως την απαιτεί η παραδοσιακή ιαπωνική αρχιτεκτονική με συρόμενες πόρτες και χαλάκια tatami. Γαλήνιοι κήποι, χαλαρωτικό μπάνιο με θεραπευτικά έλαια, αυθεντική ιεροτελεστία τσαγιού και παραδοσιακή κουζίνα συμπληρώνουν την εμπειρία

Πηγή: arttravel.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα