Ο Κορτώ διαψεύδει ότι πολιτεύεται με Το Ποτάμι: «Είμαι αφοσιωμένος στον άντρα μου και στα βιβλία μου»


(σ.σ κορυφαία δήλωση....ευτυχώς για την πολιτική κ. Κορτώ...)

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ διέψευσε ότι σκοπεύει να πολιτευθεί με Το Ποτάμι, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε: «Ημουν και παραμένω αφοσιωμένος - ταγμένος - σε δύο μόνο πράγματα σ' αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει...
χώρος για τίποτε άλλο».

Νωρίτερα ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την παρουσίαση των στόχων και των συνεργατών του νέου πολιτικού
φορέα, είχε αναφέρει τον ταλαντούχο συγγραφέα ανάμεσα στους συνεργάτες που θα στηρίξουν την προσπάθεια.

Συγκεκριμένα ο Αύγουστος Κορτώ έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

« Φίλοι μου καλοί κι αγαπημένοι,

» Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα.

»Η μνεία του Σταύρου Θεοδωράκη στο πρόσωπό μου - αφότου βεβαίως ο ίδιος τόνισε πως τα ονόματα που ανέφερε δεν συγκροτούν το ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού - με τιμά ιδιαιτέρως, πλην όμως και ο ίδιος γνωρίζει πως αν χρειάζεται τη συμβουλή κάποιου σε ζητήματα σχετικά με τον χώρο του βιβλίου, λόγου χάρη, ή τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, υπάρχουν άτομα με πείρα, κατάρτιση και θεωρητική σκευή μακράν επαρκέστερη από τη δική μου.

» Έτσι, μολονότι εύχομαι ολόψυχα στον Σταύρο Θεοδωράκη καλή επιτυχία στον αγώνα του, καθιστώ σαφές ότι ουδέποτε σκόπευα να πολιτευθώ, και ούτε τώρα πρόκειται να το πράξω.

» Ήμουν και παραμένω αφοσιωμένος - ταγμένος - σε δύο μόνο πράγματα σ' αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο.»
Keywords
Τυχαία Θέματα