H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΔΑΝΕΙΑ


Παράταση της προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών για έναν ακόμη χρόνο και απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης των «κόκκινων» στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, σε κερδοσκοπικά funds, προτείνει...
ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.
Ειδικότερα, προτείνει να παραταθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2014, η προθεσμία της αναστολής των πλειστηριασμών, οι οποίοι επισπεύδονται
για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ, από πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες παροχής πιστώσεων, καθώς και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών.
Παράλληλα ζητά να απαγορευθεί απολύτως η άμεση ή έμμεση μεταβίβαση προς τρίτους, των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών, που συνήφθησαν μεταξύ Ελλήνων ή μονίμων κατοίκων Ελλάδος και νομίμως λειτουργούντων στην Ελλάδα τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και κάθε είδους απαιτήσεων που προκύπτουν εξ αυτών. Ζητά ακόμη την απαγόρευση της παροχής εγγυήσεων επί των δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών κατά τρόπον ώστε να καταλήγουν σε έμμεση εκχώρησή τους.
Με ιδιαίτερα σκωπτικό ύφος απάντησε το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση εκφράζοντας «τη χαρά του» για το γεγονός ότι «η διαπραγματευτική σταθερότητα της κυβέρνησης βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθεί επιτέλους με το θέμα των πλειστηριασμών», ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι «ο κ. Τσίπρας δεν θα μείνει μόνο στα επικοινωνιακά τρικ, αλλά θα ψηφίσει στη Βουλή και το νομοθετικό πλαίσιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση για την απαγόρευση των πλειστηριασμών».
Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι το 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει ανάλογη νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για τη διατήρηση της προστασίας των οικονομικά αδύναμων στρωμάτων.
fimotro
Keywords
Τυχαία Θέματα