«Ύποπτο» πακέτο κινητοποιεί τις αρχές στο Βέλγιο

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί, έχουν κινητοποιηθεί στο Βέλγιο, προκειμένου να διερευνήσουν ένα «ύποπτο» πακέτο που βρέθηκε σε λεωφορείο στις Βρυξέλλες σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ, όπου ο Μπάρακ Ομπάμα αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον γενικό γραμματέα, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Ο κύριος Ομπάμα μεταβαίνει για πρώτη φορά ως πρόεδρος των ΗΠΑ

στις Βρυξέλλες για ένα 24ωρο όπου θα παραστεί στην ευρωπαϊκή σύνοδο με θέμα την ουκρανική κρίση επιβαρύνοντας με την παραμονή του τους Βέλγους φορολογούμενους με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα είναι δρακόντεια. Τρία αεροπλάνα, εννέα ελικόπτερα, 45 αυτοκίνητα θα συνοδεύουν τον Αμερικανό πρόεδρο και την αποστολή των 900 ατόμων που θα τον πλαισιώνουν.

Για ένα 24ωρο, οι κλειστοί δρόμοι και το κυκλοφοριακό χάος αναμένεται να δυσκολέψουν τις μετακινήσεις των εργαζομένων.Ο Ομπάμα θα καταλύσει στο 27o ορόφων ξενοδοχείο Hilton και σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» συνεχώς την περιοχή.

Κατά την μονοήμερη παραμονή του στο Βέλγιο, ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί ένα αμερικανικό νεκροταφείο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ. Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να δώσει τη μόνη προγραμματισμένη ομιλία της μίνι ευρωπαϊκής περιοδείας του στο Κέντρο Καλών Τεχνών ενώπιον 2.000 ατόμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα