ΥΠΟΙΚ: Θα ανταποκριθούμε άμεσα και εποικοδομητικά σε όσα ζητηθούν

Μια ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης, στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των κορυφαίων ηγετών της Ευρώπης, όπου ανταποκρίνεται στο αίτημα των εταίρων να συνεργαστούν με τα κλιμάκια των Θεσμών.

«Οι τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων ετοιμάζουν λεπτομερή κατάλογο με τις πληροφορίες, που χρειάζονται αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις

καθώς και την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων. Αναμένουμε τον κατάλογο στον οποίο θα ανταποκριθούμε άμεσα και εποικοδομητικά», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, το ΥΠΟΙΚ χαρακτηρίζει την κατάρτιση του «καταλόγου» ως «θετική» εξέλιξη, καθώς θα βοηθήσει τις συζητήσεις που διεξάγονται στο επίπεδο της διαπραγματευτικής ομάδας Brussels Group (γκρουπ των Βρυξελλών).

Βαρουφάκης: Ας εφαρμόσουμε αμέσως τη συμφωνία του Eurogroup

«Για Έλληνες και Γερμανούς: Φανταζόμαστε ξανά το κοινό μας μέλλον μαζί», αναφέρει σε ένα κείμενό του, που ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μια ημέρα μετά την κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα με τους εταίρους.

«Ας εφαρμόσουμε αμέσως τη συμφωνία του Eurogroup. Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία σε πρακτικό επίπεδο για να επιτευχθεί πρόοδος», επισημαίνει ο ΥΠΟΙΚ.

Σημειώνει εξάλλου, πως «είναι στο κοινό συμφέρον των χωρών της ευρωζώνης να επιτευχθεί η γρήγορη ανάπτυξη και η μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας, ώστε η χώρα μας να μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της».

«Το πρώτο ζητούμενο είναι να δοθεί τέλος στις τοξικές έριδες και τριβές μεταξύ κρατών-μελών του ευρώ, όπως η Ελλάδα και η Γερμανία», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «αυτή η ανταλλαγή κατηγοριών ωφελεί μόνο τους εχθρούς της Ευρώπης».

Keywords
Τυχαία Θέματα