Υπό παραίτηση ο Μπαλτάκος αναβρασμός στη κυβέρνηση

Την παραίτησή του από την θέση του γραμματέα της κυβέρνησης αναμένεται να υποβάλλει αν δεν έχει υποβάλει ακόμα, ο Τάκης Μπαλτακος. Ο εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσε σάλο με τη συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη η οποία και καταγράφηκε και παίζει στο διαδίκτυο.
Ο πρωθυπουργός ο οποίος ήταν στα γραφεία της ΝΔ, αναχώρησε για το Μέγαρο Μαξίμου όπου βρίσκεται ο κ. Μπαλτάκος

με τον κ. Σταμάτη. Ανώτατη κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι: «δεν έχω ενημερωθεί για το θέμα. Αν είναι έτσι όπως παρουσιάζεται, τότε δεν έχει θέση στην κυβέρνηση».

Εκτεθειμένη η κυβέρνηση

Την προσέλευση στη Βουλή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδιας, αλλά και του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η παραίτηση Μπαλτάκου δεν είναι αρκετή.

Με παρέμβασή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε: «Ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνομιλούν σαν να είναι αδέλφια, σαν να είναι κολλητοί. Ο Τ. Μπαλτάκος δίνει στοιχεία, κάνει αποκαλύψεις, αναφέρει ονόματα, αναφέρει επικοινωνίες με την Δικαιοσύνη που δεν συνάδουν με την διάκριση των εξουσιών. Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται μόνο για θέμα Μπαλτάκου. Δεν ξεπλένεται η κυβέρνηση μόνο με παραίτηση του Τ. Μπαλτάκου».

«Ζητούμε όσοι έχουν ολόκληρο το βίντεο να το δώσουν και στη Βουλή και στα κόμματα και στη Δικαιοσύνη», είπε ο Δ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να συνεχίσει η Βουλή να λειτουργεί σα να μην έγινε τίποτα, σα να είναι μία παρωνυχίδα. Να έρθουν εδώ οι Ν. Δένδιας, Χ. Αθανασίου, ο ίδιος ο Τ. Μπαλτάκος, που μπαινοβγαίνει στην αίθουσα 20 φορές την ημέρα».

«Ας έρθουν μαζί με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αναφέρεται στο βίντεο για να συζητήσουμε θέματα Δημοκρατίας, διάκρισης τρων εξουσιών, ειλικρινούς καταπολέμησης του ναζιστικού φαινομένου», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης και κατέληξε: «Το βίντεο δίνει απαντήσεις γιατί η Χρυσή Αυγή ήταν υπεράνω του νόμου. Είχε κολλητούς μέσα στην κυβέρνηση».

ΔΗΜΑΡ

Για «πολιτικά παιχνίδια» της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή και «για παρασκηνιακές κινήσεις» κύκλων της ΝΔ με τους νεοναζί, έκανε λόγο η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της μετά την αποκάλυψη της βιντεοσκοπημένης συνομιλίας στην οποία ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος εμφανίζεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη και να αποδομεί εν πολλοίς τις διώξεις κατά των στελεχών της ΧΑ.
«Οι συνομιλίες Μπαλτάκου - Κασιδιάρη καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις κύκλων της ΝΔ με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα» ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αγίου Κωνσταντίνου το μεσημέρι της Τετάρτης. Στην ίδια ανακοίνωση συνέχισε:
» Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει μέσα στον κορυφαίο ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός διατήρησε επί μακρόν στη θέση του ένα πολιτικό πρόσωπο που με τη γενικότερη στάση του προκάλεσε τη δημοκρατική κοινή γνώμη. Νωπές είναι ακόμα οι δηλώσεις του ότι "γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής" όπως και ο λυσσώδης αγώνας που έδωσε για να μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην τρικομματική κυβέρνηση.
» Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή».

ΑΝ.ΕΛ.

«Η απόπειρα της κυβέρνησης να κουκουλώσει αυτό το τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από την πλευρά τη δική μας» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς αναφορικά με τον Τάκη Μπαλτάκο. Ο κ. Μαριάς είπε ότι πρέπει να παραιτηθεί συνολικά η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές. «Δεν μπορεί να υφίσταται αυτή η εκκρεμότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαριάς, προσθέτοντας:

«Θεωρούμε ότι αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να συγκαλυφθεί στα μάτια του ελληνικού λαού όση προσπάθεια κι αν κάνουν. Αν επιχειρήσουν τη συγκάλυψη δηλώνουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα πολιτικά και θεσμικά όπλα που μας δίνει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της βουλής για να εκκαθαριστεί με δημοκρατικό τρόπο αυτή η εκκρεμότητα».

Αιφνιδιασμένος ο πρωθυπουργός

«Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο Παναγιώτης Μπαλτάκος», δήλωσε προ ολίγου, εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

Ξύλο στη Βουλή

Άγριο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή, όταν ο γιος του Παναγιώτη Μπαλτάκου, που υπηρετεί στο λιμενικό, κυριολεκτικά έπαιξε ξύλο με χρυσαυγίτες βουλευτές, στον πρώτο όροφο, έξω από την πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, αναφέρει topontiki.gr

Δείτε ΕΔΩ τι προηγήθηκε

Keywords
Τυχαία Θέματα