Ντάισελμπλουμ: «Να συνεχιστεί η δημοσιονομική πειθαρχία»

Η σταδιακή έξοδος της Ελλάδας από την κρίση δίνει το περιθώριο να μπει φρένο στην πολιτική λιτότητας και να υπάρξει δημοσιονομική χαλάρωση με μέτρο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ελεύθερο Τύπο», την «Καθημερινή» και τη «Ναυτεμπορική».

«Βγαίνοντας από την κρίση νομίζω ότι μπορούμε να δίνουμε μικρότερη βαρύτητα στη λιτότητα», σχολίασε, συνιστώντας παράλληλα στην ελληνική κυβέρνηση να μείνει πιστή στο δρόμο της δημοσιονομικής πειθαρχίας,

δίνοντας έμφαση στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων και να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, προσθέτοντας πως με αυτόν τον τρόπο η χώρα μας θα πάρει το εισιτήριο επιστροφής στις αγορές.

Επίσης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα, σημειώνοντας πως το ζήτημα αυτό θα εξεταστεί όμως μετά τον επόμενο έλεγχο της τρόικας το καλοκαίρι, μαζί με το θέμα του χρηματοδοτικού κενού του 2015 και της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ο πρόεδρος του Eurogroup τονίζει πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα χρειαστούν επιπλέον περικοπές μισθών και συντάξεων, λέγοντας πως αυτά εξαρτώνται από το πώς εξελίσσονται οι δαπάνες, η οικονομία, κλπ. Δηλώνει ωστόσο αισιόδοξος πως η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα