Παραιτείται ο Τ. Μπαλτάκος – Πολιτικός σεισμός για την υπόθεση Μπαλτάκου – Kασιδιάρη

Την παραίτησή του από την θέση του γραμματέα της κυβέρνησης αναμένεται να υποβάλλει ο Τάκης Μπαλτακος εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο αλλά και την κατάθεση στα πρακτικά της Βουλής, των διαλόγων που είχε ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον κ. Μπαλτάκο.

Ο πρωθυπουργός είναι

αυτή την ώρα στα γραφεία της ΝΔ στην Λεωφόρο Συγγρού με βουλευτές του κόμματος οι οποίοι είναι εξοργισμένοι με τον γραμματέα της κυβέρνησης.

Ο κ. Μπαλτάκος είναι στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας Κασιδιάρη, ότι έχει στα χέρια του οποτικοακουστικό υλικό με συνομιλία που φέρεται να είχε με το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, από το οποίο προκύπτει ότι είναι πολιτική η δίωξη του κόμματός του, ζήτησαν όλα τα κόμματα.

Σε αυτή την συνομιλία η οποία έγινε λίγο μετά την σύλληψη και την μη προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να λέει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έγινε έξαλλος με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης. Ο κ. Κασιδιάρης διάβασε το απομαγνητοφωνημένο, στη Βουλή.

«Μείζον πολιτικό, ηθικό και δημοκρατικό θέμα» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του βίντεο Μπαλτάκου –Κασιδιάρη. Στην πρώτη επίσημη αντίδραση, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, που προήλθε από τον Δημήτρη Παπαδημούλη, στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Όσα καταγγέλθηκαν από τον κ.Κασιδιάρη», τόνισε, «δεν γνωρίζουμε αν είναι αλήθεια ή όχι. Εύχομαι και ελπίζω να μην είναι αλήθεια. Αν όμως αληθεύουν, ανεξάρτητα από τη μέθοδο από την οποία προέκυψαν αυτά τα στοιχεία -κι αυτό είναι επίσης ένα θέμα προς διερεύνηση- συνιστούν σοβαρό πολιτικό, ηθικό και δημοκρατικό ζήτημα, με το οποίο προφανέστατα πρέπει να ασχοληθεί και η Βουλή. Εμείς επιφυλασσόμαστε να ενημερωθούμε και να το αξιολογήσουμε».

Αντίστοιχη ήταν η τοποθέτηση και του Νίκου Βούτση: «Προκύπτει μείζον πολιτικό θέμα αν και εφόσον το υλικό που διαρρέει ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι πραγματικό» δήλωσε στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Τάκη Μπαλτάκο συνεχίστηκε και από τον Γιάννη Μηλιό, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηλιός έγραψε στο twitter: «Οσοι δημοκράτες υπάρχουν στη ΝΔ έχουν ιστορική ευθύνη για τον αρχηγό του κόμματος και τους φιλο-χρυσαυγίτες συμβούλους του».

Σοφία Βούλτεψη: Η Βουλή δεν είναι δικαστήριο

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Σοφία Βούλτεψη, έσπευσε να επισημάνει ότι η Βουλή δεν είναι δικαστήριο, απλώς αποφαίνεται αν θα δοθεί η δυνατότητα στη δικαιοσύνη να ερευνήσει ή όχι τις κατηγορίες περί σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί τώρα ο Μπαλτάκος

Οι δηλώσεις του Τάκη Μπαλτάκου προκάλεσαν και κυβερνητικούς τριγμούς, καθώς ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, ζήτησε «το κεφάλι» του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ο κ. Καρύδης έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter: «Ο κ. Μπαλτάκος να παυθεί τώρα από Γ. Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου».

«Εύχομαι να μην είναι αληθές, αλλά αν είναι, υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα».

Χαράλαμπος Αθανασίου: Δεν θα έκανα ποτέ παρέμβαση

Eντονη ήταν η αντίδραση του παρόντος στη συνεδρίαση υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξή του. «Εδώ υπάρχει κράτος δικαίου και διάκριση εξουσιών. Η πορεία μου στο χώρο είναι καθαρή. Δεν θα έκανα καμία παρέμβαση ποτέ. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε καμία παρέμβαση. Άλλο παρέμβαση, άλλο ενημέρωση. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θα μείνει ανεξάρτητη. Όσο είμαι υπουργός θα τη διαφυλάξω αυτή την ανεξαρτησία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Β. Πολύδωρας

Νωρίτερα, πάντως, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας είχε κάνει λόγο «για διώξεις που κινούνται πολλαπλώς στα όρια της νομιμότητας και του συντάγματος» και πρόσθεσε ότι «οι ιδέες δεν διώκονται και η Χρυσή Αυγή έπρεπε να αντιμετωπιστεί πολιτικά».

Πάνος Καμμένος: Εάν ισχύει η συνομιλία, έχουμε το παρακράτος εναντίον του άλλου παρακράτους

Από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος δεν υιοθέτησε την γνησιότητα της συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου, ωστόσο ζήτησε να διερευνηθεί η γνησιότητα του εν λόγω υλικού. Μάλιστα, τάχθηκε υπέρ της διακοπής της συζήτησης για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μέχρι να παρθεί μια γνωμοδότηση εάν το υλικό αυτό είναι γνήσιο. «Διότι, εάν υπάρχει αυτό το υλικό και ο διάλογος αυτός μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και έχουν διαπραχθεί αυτά τα εγκλήματα της παρέμβασης στη Δικαιοσύνη του υπουργού, τότε πλέον έχουμε το παρακράτος εναντίον του άλλου παρακράτους», τόνισε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να γίνει «ήρωας» η Χρυσή Αυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα