Υπό κατάληψη το Δημαρχείο Αθηνών

Οι εργαζόμενοι στο δήμο Αθηναίων προχώρησαν νωρίς σήμερα (Παρασκευή) σε κατάληψη της διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού στο κεντρικό δημαρχείο (Λιοσίων 22). Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με κορυφαίο θέμα τη στάση του δήμου απέναντι στο πρόγραμμα «διαθεσιμότητας», δείχνει πως δεν ικανοποίησε τους εργαζόμενους παρ’ ότι στο ψήφισμα που πάρθηκε κατά πλειοψηφία «το δ.σ. Αθηναίων τονίζει ότι δεν θα συμπράξει σε απόλυση εργαζόμενων και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη με όλα τα ένδικα μέσα κατά των διατάξεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που πλήττουν την Αυτοδιοίκηση».

Παράλληλα στο

ψήφισμά του το δ.σ. αποφάσισε: «να εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή του στις εν λόγω ρυθμίσεις που προβλέπει το Μνημόνιο και να δηλώσει ότι όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι οποίες μέλλουν να αυξηθούν εμπρός στο κύμα συνταξιοδοτικής φυγής που παρατηρείται σε όλους τους φορείς».

Ωστόσο, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, αρνήθηκε να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα η φράση: «ο δήμος Αθηναίων δεν θα επιτρέψει να σταλεί ούτε ένα όνομα εργαζομένου και δεν θα εκδοθεί ούτε μια διαπιστωτική πράξη για διαθεσιμότητα - απόλυση, και σε αυτή την κατεύθυνση θα σταλούν άμεσα τα απαιτούμενα εντέλλεσθαι στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες», που πρότεινε ο Ν. Σοφιανός του ΚΚΕ και επικρότησαν και οι συνδυασμοί που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Εκτός από τις αριστερές παρατάξεις, η παράταξη που πρόσκειται στη Ν.Δ., η Ε. Φιλίνη, ο Φ. Δραγούμης και ο Α. Αβραντίνης, συμφώνησαν επίσης στην πρόταση Σοφιανού. 

Keywords
Τυχαία Θέματα