O ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει όμιλο ΜΜΕ που θα τον οδηγήσει στην κυβέρνηση- Πόσα χρήματα δίνει στην «Αυγή» και το ραδιόφωνο

Ενιαίο όμιλο για τα κομματικά Μέσα ετοιμάζει ο Συνασπισμός, επιδιώκοντας να αποκτήσουν μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία. Μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να βρεθούν μαζί σε έναν όμιλο η ιστορική εφημερίδα του χώρου «Αυγή», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» και οι ιστοσελίδες των δύο Μέσων, ενώ στόχος είναι η δημιουργία νέου ενημερωτικού portal με ηλεκτρονική διεύθυνση www.avginews.gr.

Στην εφημερίδα

«Αυγή» ο ΣΥΝ είναι βασικός μέτοχος με ποσοστό 40%, ενώ αμιγούς ιδιοκτησίας του κόμματος είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο 105,5», με την άδεια λειτουργίας του μάλιστα να ανήκει στην Κουμουνδούρου.

Βασικός υπεύθυνος – επικεφαλής του νέου portal, στο οποίο ο ΣΥΝ ποντάρει για μεγαλύτερη παρέμβαση ειδικά μεταξύ του νεανικού κοινού, θα αναλάβει ο Γιώργος Κυρίτσης.

Όσο για τον νέο όμιλο, αν και θα έχει νέο Διοικητικό Συμβούλιο, θα συνεχίσει να εργάζεται περίπου με την ίδια «ομάδα», που θεωρείται επιτυχημένη λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας της «Αυγής», της ακροαματικότητας του «Κόκκινου» και των «χτυπημάτων» στις δύο ιστοσελίδες, που ξεπερνούν σήμερα τα 200.000 «χτυπήματα» ημερησίως. Ο διευθύνων σύμβουλος εφημερίδας και σταθμού δε, Δημήτρης Στούμπος θυμίζει ότι η «Αυγή» είναι η πρώτη εφημερίδα που λειτούργησε ιστοσελίδα στην Ελλάδα.

Τους τελευταίους μήνες, η κυκλοφορία της ιστορικής εφημερίδας έχει σημειώσει αύξηση περί το 50% στο καθημερινό της φύλλο, ενώ στην κυριακάτικη έκδοσή της φτάνει πλέον τα 6.000 φύλλα, όταν προηγουμένως πουλούσε λιγότερα από 4000. Πρώτο «high light» της σημειώθηκε με 10.000 φύλλα, όταν κυκλοφόρησε την ειδική έκδοση του βιβλίου του Γλυνού για το ΕΑΜ, εγκαινιάζοντας και την «ανταλλακτική διαφήμιση» με ΜΜΕ όπως η ΕΡΤ, ο Σκάι, το Mega, ο Αθήνα 9.84 κτλ. Πάνω από 11.000 φύλλα όμως πούλησε και η «Αυγή» της προηγούμενης Κυριακής, οπότε επιμένοντας στις ειδικές εκδόσεις, επέλεξε μία του ιδρύματος Πουλαντζά με κείμενα διανοητών για τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ενώ την επόμενη «ειδική έκδοση» προγραμματίζει για τον άλλο μήνα.

Ο διευθυντής της εφημερίδας, Νίκος Φίλης χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης της Κουμουνδούρου και θα μείνει στη θέση του, ενώ ο πρώην διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Γιώργος Ανανδρανιστάκης είχε «παραιτηθεί» προεκλογικά ακόμα (στην πραγματικότητα είχε ήδη από καιρό λήξει η θητεία του), με τη θέση του τότε να παίρνει ένα μεταβατικό συλλογικό σχήμα τριών δημοσιογράφων, των Μπάμπη Αγρολάμπου, Νίκου Παπαδημητρίου και Μπούλικας Μιχαλοπούλου. Εντός των επόμενων ημερών πάντως, αναμένεται να οριστεί νέος διευθυντής, που θα επιλεγεί είτε μεταξύ των τριών, είτε εκτός. Φαβορί παραμένει σε μεγάλο βαθμό ο Μπάμπης Αγρολάμπος, αν και υπάρχουν δεύτερες σκέψεις ως προς την «υποψηφιότητά» του, καθώς φέρεται να αναλαμβάνει καθήκοντα σε νέο εκδοτικό εγχείρημα, ενώ ρόλο θα παίζει πιθανότατα και ο σημερινός διευθυντής προγράμματος Βαγγέλης Βέκιος.

Ιδιαιτέρως φειδωλοί πάντως είναι στην Κουμουνδούρου σχετικά με τα χρήματα, μια και τα κομματικά Μέσα αποτελούσαν παραδοσιακά ως τώρα «βαρέλι δίχω

Keywords
Τυχαία Θέματα