«Υπήρχε κάλυψη από την αστυνομία»

Την εμπειρία του από το πέρασμά του στους κόλπους της Χρυσής Αυγής καταθέτει επώνυμα ο Παναγιώτης Μανάβης στην εφημερίδα «Τα Νέα». Ο άντρας είχε δει μέσα σε οχτώ μήνες συντονισμένες επιθέσεις κατά μεταναστών, σφετερισμό εισφορών και ιδεολογική κατήχηση νεοφερμένων. Ο ίδιος βρισκόταν στο πλευρό του βουλευτή Κορινθίας, Ευστράτιου Μπούκουρα, ο οποίος εμφανίστηκε τη Δευτέρα στην Ευελπίδων εκ του ασφαλούς, προστατευόμενος από την ασυλία της έδρας του. Στόχος του βουλευτή ήταν να κατονομάσει το νέο

μάρτυρα της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης και εμμέσως να απειλήσει αυτούς που θα ανοίξουν το στόμα τους.

Ο μάρτυρας δέχθηκε να καταθέσει την εμπειρία του στην εφημερίδα, , αφού συμβουλεύτηκε το δικηγόρο του. Αρνείται ότι αυτός είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας, αλλά αποκαλύπτει επώνυμα την δράση της ΧΑ στην περιοχή του. Σύμφωνα με αυτόν, μετά τις εκλογές είχε λογομαχήσει με τον Μπούκουρα λόγω των ύβρεων του βουλευτή και των στρατιωτικών παραγγελμάτων του. Όταν αποφάσισε να αποχωρήσει ζήτησαν από άλλα μέλη να κόψουν κάθε επικοινωνία μαζί του. Τον απείλησαν μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος, ότι θα φέρουν τον Γιάννη Λαγό να του σπάσει τα μούτρα.

Παραδέχεται ότι συμμετείχε προεκλογικά στην συντονισμένη επίθεση κατά μεταναστών στο λιμάνι της Κορίνθου. Περίπου 20 άτομα είχαν πάει στο λιμάνι και πήραν στο κυνήγι 6 μετανάστες με σκοπό να τους «πλακώσουν στις κλωτσιές». Οι μετανάστες όταν τους είδαν από το φόβο τους βούτηξαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν, θυμάται.

«Υπήρχε κάλυψη από την Αστυνομία», αναφέρει ο Μανάβης, ενώ κάνει λόγο για σφετερισμό των εισφορών: «Παίρναμε τις εισφορές των 20 ευρώ των μελών με τον Μπούκουρα, και τις τρώγαμε στις ταβέρνες».

Όταν ερχόταν η ώρα της «κοινωνικής πολιτικής» οι διανομές φαγητού γίνονταν στη Νεμέα και στην ευρύτερη περιοχή με δωρεές, όχι με μέρος των βουλευτικών αποζημιώσεων, όπως διατεινόταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος. «Ο πιο φτωχός μάζευε από τη γειτονιά λάδια και μακαρόνια και μετά τα μοιράζαμε στο όνομα της ΧΑ. Τα χρήματα του κόμματος δεν πηγίανουν στα συσσίτια. Και το νοίκι των γραφείων πληρωνόταν από μέλη», αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα