Υπερχείλισαν τέσσερις ποταμοί – Σε κατάσταση συναγερμού Δήμοι και Περιφέρειες [φωτό+βίντεο]

Οι έντονες και συνεχεία βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Από τη νεροποντή έσπασε το φράγμα Πουρναρίου στην Άρτα με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πλημμυρίσουν ολόκληρα χωριά. Οι Αρχές της περιοχής βρίσκονται επί ποδός και παρακολουθούν το φαινόμενο.(Διαβάστε εδώ το θέμα του attikipress.gr: Σε κατάσταση συναγερμού η Άρτα – Σε ετοιμότητα οι Αρχές για εκκένωση χωριών)

Ίδια κατάσταση και στην κοιλάδα της Λαμίας με τον Σπερχειό να έχει υπερχειλίσει και να κόβει την Ελλάδα στα δύο σιδηροδρομικά.

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, χιλιάδες επιβάτες του ΟΣΕ ταλαιπωρούνται αυτή την ώρα καθώς τα δρομολόγια έχουν διακοπεί και γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν με λεωφορεία.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με τον ΟΣΕ καλό είναι να επικοινωνήσουν για να ενημερωθούν, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν.

Υπερχείλισε ο Πηνειός στα Τρίκαλα

Εκατομμύρια κυβικά νερού, κατεβάζει αυτή την ώρα ο Πηνειός ποταμός και οι παραπόταμοί του στα Τρίκαλα.

Συγκλονιστικές είναι οι πρώτες εικόνες αφού χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης βρίσκονται κάτω από το νερό.

Ήδη εκφράζονται φόβοι για σπάσιμο των μεγάλων αναχωμάτων, στις περιοχές Παραποτάμου, Βαλομανδρίου.

Δείτε τη φωτό και το βίντεο από το trikalaola.gr:

«Φούσκωσε» και ο Αχέροντας

Οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να φουσκώσει ο Αχέρωντας και γρήγορα να ξεχειλίσει, παρασύροντας τα τεχνικά φράγματα που είχαν τοποθετηθεί και προκαλώντας ζημιές σε αγροτικούς δρόμους και καλλιέργειες.

Στο σημείο βρέθηκαν σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου καθώς και η Δήμαρχος Σουλίου. Το νερό υποχώρησε προς το παρόν, ωστόσο η πολιτική προστασία είναι σε επιφυλακή καθώς οι βροχοπτώσεις αναμένονται να συνεχιστούν μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

Δείτε το βίντεο από το paramythia-online.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα