ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε κατάσταση συναγερμού η Άρτα – Σε ετοιμότητα οι Αρχές για εκκένωση χωριών

Μεγαλύτερη παροχή νερού θα διοχετευθεί στον Άραχθο ποταμό από τη Διοίκηση του Υδροηλεκτρικού Φράγματος Πουρναρίου της ΔΕΗ διότι η στάθμη του λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ανεβαίνει επικίνδυνα.

Να θυμίσουμε πως το φράγμα είχε ανοίξει και πάλι,μετά τις καταρρακτώδεις βροχές του 2005.Σε ανακοίνωση της,η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,συνιστά την προσοχή των πολιτών τόσο στην πεδινή περιοχή όσο και στην πόλη της Άρτας και ζητεί τη συνεργασία τους με τις κατά τόπους αρχές.

Σε ετοιμότητα οι Αρχές

για το ενδεχόμενο να απαιτηθεί εκκένωση χωριών

Ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, μίλησε νωρίτερα στον Real Fm 97,8 για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή εξαιτίας της βροχόπτωσης και την ετοιμότητα εκκένωσης αν χρειαστεί.

«Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία εκτονώνονται με τη μορφή έντονων βροχοπτώσεων στην Άρτα. Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι το φράγμα Πουρναρίου που έχει εδώ η ΔΕΗ».

«Είμαστε σε πλήρη επιφυλακή, ενημερώνουμε τον κόσμο. Πιθανότατα να χρειαστούν και εκκενώσεις οικισμών και κοινοτήτων. Έχουμε οργανώσει τον μηχανισμό με τον καλύτερο τρόπο, είμαστε στο πόδι από χθες το πρωί», τόνισε.

Κατέρευσε το γεφύρι της Πλάκας

Από τα ορμητικά νερά του Άραχθου ποταμού κατέρρευσε το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας.

Σύμφωνα με το Epirusgate, τα ορμητικά νερά γκέμισαν το γεφύρι και έχει απομεινει μόνο ένα μικρό μέρος στη μεριά από την πλευρά του Μονολιθίου.

Το ονομαστό Γεφύρι της Πλάκας, ήταν ένα από τα ωραιότερα, μεγαλύτερα και γνω-στότερα πέτρινα γεφύρια στην Ελλάδα. Θεωρούνταν η ωραιότερη γέφυρα των Βαλκανίων και η τρίτη στην Ευρώπη.

Το έχτισε ο πρωτομάστορας Κωνσταντίνος Μπέκας το 1866.

Keywords
Τυχαία Θέματα