Υπέρ της παραμονής σε Ε.Ε., Ευρώ και ΝΑΤΟ αλλά και προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τη χώρα μας, έκανε η εταιρεία Κάπα Research, για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» και σε αυτήν οι συμμετέχοντες απαντούν σε ερωτήσεις πάνω σε αυτά. Η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ευρώ και στο ΝΑΤΟ, ενώ όσον αφορά τις εκλογές

το προβάδισμα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα σε ποσοστό 71,9% δηλώνουν ότι καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι του 23,2% που θεωρεί καλύτερη τη ρήξη. Επίσης το 72,9% επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ενώ το 20,3% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή.

Απαντώντας στην ερώτηση για το εάν θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στο Ευρώ και την Ε.Ε., το 79,4% απαντά θετικά, ενώ το 73,7% θέλει την παραμονή στο ΝΑΤΟ. Αντίθετα το 17,2% δεν επιθυμεί να μείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και το 22% δεν θέλει να παραμείνει η χώρα στο ΝΑΤΟ.

Υπαρκτό κίνδυνο εξόδου από το ευρώ «βλέπει» το 68,8%, ενώ το 24,1% δηλώνει ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος. Επίσης, το 36,1% θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ το 32,7% διαφωνεί.

Επιπλέον το ποσοστό που αφορά το αίσθημα ελπίδας πέφτει από το 62,5% τον Φεβρουάριο, στο 43,3% τον Απρίλιο, ενώ αντίθετα αυξάνεται το αίσθημα ανησυχίας το οποίο ήταν στο 34% τον Φεβρουάριο, ενώ τώρα έχει «σκαρφαλώσει» στο 52,9%, ενώ και ο θυμός βρίσκεται στο 32,6% από το 2,7% τον Φεβρουάριο.

Τέλος, στο ερώτημα εάν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές η πλειοψηφία θα επέλεγε τον ΣΥΡΙΖΑ με 36,9%. Δεύτερο κόμμα η ΝΔ με 21,7% και ακολουθούν το Ποτάμι με 7,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,6% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα