Στο χέρι του κ. Κοντονή η αποτροπή του ποδοσφαιρικού Grexit

Του

Γιάννη Γιαννόπουλου

Την προηγούμενη εβδομάδα γράφαμε για τη σύνθεση απόψεων που πρέπει να επικρατήσει μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή και των ΕΠΟ, FIFA και UEFA για τις διατάξεις του νέου αθλητικού νομοσχεδίου και όχι να οδηγηθούμε στα άκρα, όπως φαίνεται ότι θα γίνει.

Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό απ’ ότι υπολογίζεται από την κυβέρνηση και δεν έχει να κάνει

με το γόητρο του εάν κάποιος υποχωρεί ή του ποιος είναι ο «νικητής», αλλά με την ουσία των επιπτώσεων που σε όλους τους τομείς της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός, άνθρωπος που δεν είχε κάποια απόλυτη σχέση με τον αθλητισμό από πριν και που δεν ήταν υποχρεωμένος να έχει, δείχνει ότι πρόθεσή του είναι να θέσει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων και να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα του ποδοσφαίρου μας, όμως όπως φαίνεται είναι τώρα εγκλωβισμένος από τις προτάσεις των συμβούλων του, οι οποίοι είτε δεν είναι γνώστες του αντικειμένου, είτε υπολόγισαν διαφορετικά τα πράγματα.

Πιστεύω ότι ο ίδιος, πρέπει τώρα να πάρει τα πράγματα στα χέρια του και προτάσοντας το καλό του αθλήματος και να διαβουλευτεί πάνω στα θέματα των διατάξεων οι οποίες έχουν γίνει αφορμή για την έγερση διαφωνιών.

Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν θα σημαίνει υποχώρηση, αλλά αντίθετα θα δείξει την προσπάθεια να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και να προκριθούν πιο σωστά οι διατάξεις, οι οποίες ταυτόχρονα θα κάνουν σαφή το ρόλο της Πολιτείας στην διόρθωση των παθογενειών του ποδοσφαίρου και θα τονίζουν τον σεβασμό στο αυτοδιοίκητό του.

Όπως έχουμε τονίσει, πιστεύουμε ότι η Πολιτεία έχει την πρόθεση, FIFA και UEFA έχουν την τεχνογνωσία και από την μεταξύ τους σύνθεση και συνεργασία ο μόνος νικητής που μπορεί να προκύψει είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα