Υπάλληλος Υπουργείου πίσω από τον εμπρησμό στα αρχεία διπλωμάτων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι υποψίες, που είχε εκφράσει από την αρχή η Αστυνομία, επιβεβαιώθηκαν. Υπάλληλος της υπηρεσίας Συγκοινωνιών και Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, συνελήφθη ως ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για τον εμπρησμό του κτιρίου της Διεύθυνσης μεταφορών και Επικοινωνιών, που βρίσκεται στο 3ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ναυπλίου-Νέας

Κίου Αργολίδας.

Στόχος, η εξαφάνιση δια της φωτιάς στοιχείων, που παρέπεμπαν σε παράνομη έκδοση διπλωμάτων οδήγησης σε άτομα που δεν διέθεταν τα απαραίτητα παραστατικά. Για την υπόθεση της έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης χωρίς κανένα δικαιολογητικό, ούτε εξετάσεις των υποψηφίων, βρισκόταν εδώ και καιρό σε εξέλιξη έρευνα.

Το βράδυ της 29ης δύο άγνωστοι τότε πλησίασαν το κτίριο και με βενζίνη, γκαζάκια υγραερίου και μολότοφ έβαλαν φωτιά. Οι αστυνομικοί είδαν ότι η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί στο γραφείο του υπό έλεγχο υπαλλήλου και στο αρχείο της υπηρεσίας.

Από την κάμερα του παραρτήματος του Υπουργείου, οι αστυνομικοί είδαν τις φιγούρες δύο νεαρών που πλησίασαν εκείνη τη νύχτα. Κατάφεραν να αναγνωρίσουν ότι επρόκειτο για έναν ΄Ελληνα και έναν Αλβανό, ηλικίας 19 και 22 χρόνων, αντίστοιχα.

Από τις επαφές που είχαν αναπτύξει οι δύο, έφθασαν στον 49χρονο υπάλληλο. Από την ανάκριση τους προέκυψε ότι έναντι χρηματικού ποσού, οι δύο, ανέλαβαν να βάλουν τη φωτιά για λογαριασμό του υπαλλήλου σε συγκεκριμένα σημεία των γραφείων για να καούν οι άδειοι φάκελοι των διπλωμάτων οδήγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, η έρευνα της αστυνομίας είχε ξεκινήσει όταν στα χέρια Ελλήνων και ενός… Κινέζου, είχαν βρεθεί διπλώματα οδήγησης που φέρονταν να είχαν εκδοθεί από ΚΕΠ!

Στα ΚΕΠ όμως κάποιος παραλαμβάνει μόνο έγγραφα του Δημοσίου. Οπότε, σκέφτηκαν από τότε η κάποιος γνώριζε τον κωδικό εισόδου-πρόσβασης στο υπουργείο Συγκοινωνιών.

Κάποιος επομένως ή γνώριζε το κωδικό εισόδου- πρόσβασης στο υπουργείο συγκοινωνιών, αρμόδιου υπαλλήλου της Διεύθυνσης συγκοινωνιών της Αργολίδας και με αυτόν προχώρησε σε έκδοση αδειών ή υπάλληλος της Διεύθυνσης συγκοινωνιών της Αργολίδας ενδεχομένως να εμπλέκεται σε κύκλωμα έκδοσης αδειών οδήγησης. Και επιβεβαιώθηκε μαζί με τον εμπρησμό και η εμπλοκή…

Το άρθρο Υπάλληλος Υπουργείου πίσω από τον εμπρησμό στα αρχεία διπλωμάτων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα