Υπ. Παιδείας: «Το περιστατικό στην Μυτιλήνη με το λουκέτο είναι σκηνοθετημένο»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, χαρακτήρισε το περιστατικό στη Μυτιλήνη, «σκηνοθετημένο συμβάν, για να δημιουργήσει ένα κλίμα γενικότερο», όταν κάποιοι γονείς έβαλαν «λουκέτο» σε δημοτικό σχολείο για να μη δεχθεί παιδιά προσφυγών.

«Την ευθύνη για την εκπαίδευση στη χώρα μας, την έχει το υπουργείο Παιδείας,

αποκλειστικά».

«Το σχολείο αυτό δεν είχε καν ενταχθεί στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει σήμερα», είπε ο κ. Παντής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», υπογραμμίζοντας ότι όλες οι αιτιάσεις που διατυπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα από συλλόγους γονέων, δημάρχους κ.λπ. σχετικά με την ένταξη των παιδιών προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα «έχουν επί της ουσίας αντιμετωπιστεί».

«Την ευθύνη για την εκπαίδευση στη χώρα μας την έχει το υπουργείο Παιδείας, αποκλειστικά. Ούτε οι σύλλογοι γονέων, ούτε οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, ούτε οι ΜΚΟ, ούτε οι οποιεσδήποτε ομάδες, θεωρούν ότι μπορούν πολιτικά να πιέσουν. Την ευθύνη την έχει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ότι κάνει το τεκμηριώνει επιστημονικά, εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά», επισήμανε ο κ. Παντής.

Το άρθρο Υπ. Παιδείας: «Το περιστατικό στην Μυτιλήνη με το λουκέτο είναι σκηνοθετημένο» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα