Εκατέρωθεν αλληλοκατηγορίες για σχέσεις με τη διαπλοκή στη Βουλή(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή στη Βουλή. Η συνεδρίαση ξεκίνησε μετά τις 14.30 και έως τις 17.00 το λόγο είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Α. Τσίπρας χαρακτήρισε τη ΝΔ απελπισμένη συνήγορο της

διαπλοκής και χαρακτήρισε ύβρι την προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, προσθέτοντας ότι «μετά την ύβρι έρχεται η Νέμεσις». Επιπλέον κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει ευθέως αν υπάρχει το σκάνδαλο της Siemens.
«Πρέπει να το χωνέψετε ότι θα μείνετε πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα, γιατί ο ελληνικός λαός δεν σας έμαθε χθες, σας γνωρίζει. Δεν μπορείτε να πείσετε με τίποτα ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι. Το δικό σας δήθεν εναλλακτικό πρόγραμμα είναι περικοπές, απολύσεις και συρρίκνωση του δημοσίου συμφέροντος, Κ. Μητσοτάκη και ο λαός το γνωρίζει αυτό», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Το μόνο που σας μένει για να πείσετε είναι αυτό που λέτε πολιτική αλλαγή, δηλαδή να επιστρέψετε εσείς στην εξουσία.
Η δυνατότητα να πείσετε για εναλλακτική πρόταση διεξόδου «δεν σας βγαίνει ούτε με σφαίρες». Το μόνο που σας μένει είναι να στοιχηθείτε πίσω από τους καναλάρχες που για πρώτη φορά περνούν από το δημόσιο ταμείο. Δεν μπορείτε να πείσετε με τίποτα ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι, ευκολότερα πείθετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος. Ο στόχος σας είναι να πείσετε ότι είμαστε όλοι ίδιοι, ότι όλοι είναι λερωμένοι σε αυτόν τον τόπο. Στους ίδιους ανθρώπους, εσείς δίνατε δάνεια με αέρα και τους χαρίζατε τις συχνότητες, εμείς τους περνάμε από το δημόσιο ταμείο και πληρώνουν. Αυτή είναι η διαφορά μας», επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Στον υποτιθέμενο «δικό μας καναλάρχη» συμπεριφερθήκαμε, όπως στο Mega, στο «Ε» και στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη: Μόλις εξέπεσε ένας όρος, έφυγε από τον διαγωνισμό».

Τι απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης

Στην αντεπίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πέρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, χαρακτηρίζοντας την ομιλία του κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση.
«Η υπόθεση του διαγωνισμού – φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής. Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της», ανέφερε κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για ψέματα, θεωρίες συνωμοσίας και χυδαίο λαϊκισμό.
Αφού του καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι διέλυσε την οικονομία, εξακολουθώντας να απευθύνεται στον πρωθυπουργό, ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «Ανεβήκατε σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και πέφτετε σε ένα παραλήρημα λασπολογίας».

«Κύριε Τσίπρα έχετε ήδη αποτύχει έχετε ήδη ηττηθεί, γι΄ αυτό αντιδράτε έτσι, στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν», σημείωσε χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό αδίστακτο λαϊκιστή, που εξαπάτησε τον λαό για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία.

Το άρθρο Εκατέρωθεν αλληλοκατηγορίες για σχέσεις με τη διαπλοκή στη Βουλή(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα