Ξένοι αρχιδιαιτητής και μέλη ΔΣ στην ΕΠΟ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Ξεκινούν οι επαφές της FIFA δια του εκπροσώπου της και προέδρου της κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Κωστάκη Κουτσοκούμνη, που αναμένεται σήμερα στην Αθήνα, για τη συγκρότηση της κοινής αποδοχής διοίκησης από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Η διοίκηση αυτή, που θέτει υπό την επιτροπεία της FIFA το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα αναλάβει να διοικήσει

κανονικά την ομοσπονδία και το άθλημα και να την οδηγήσει σε εκλογές μέχρι τις 31 Μαΐου 2017.

Ο κ. Κουτσοκούμνης θα προχωρήσει σε επαφές για την επιλογή των μελών της διοίκησης με όλες τις πλευρές, προκειμένου να τυγχάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αποδοχής, αν δεν είναι τελικά κοινής αποδοχής, που θα είναι και το αρχικό ζητούμενο.

Επιπλέον, σε κάποιες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου, όπως και σε νευραλγικές θέσεις εκτός ΔΣ, υπάρχει η σκέψη να καταληφθούν αυτές από ξένους, οι οποίοι θα έρχονται σπανίως στην Ελλάδα. Ειδικά για τη θέση του αρχιδιαιτητή, εκτιμάται πως θα βοηθούσε στην παρούσα φάση να είναι ξένος, να κάνει τους ορισμούς από το εξωτερικό, προκειμένου να μην επηρεάζεται και να έρχεται στην Ελλάδα σε αραιά χρονικά διαστήματα για να μιλάει στους διαιτητές και να έχει επαφή μαζί τους.

Το ίδιο υπάρχει σκέψη από τη FIFA να συμβεί και με κάποια από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Όσο για τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, αυτά θα είναι πρόσωπα κοινής αποδοχής, όπως και ο πρόεδρος, για τον οποίον ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι θα είναι και αυτός κάτοικος άλλης χώρας που, όμως, θα βρίσκεται πιο συχνά στην Ελλάδα.

Το άρθρο Ξένοι αρχιδιαιτητής και μέλη ΔΣ στην ΕΠΟ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα