Ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόσυρσης για τα ροδάκινα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απόσυρσης ροδάκινων τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ροδακινοπαραγωγών από το ρωσικό εμπάργκο.

Η τιμή ανά κιλό προϊόντος για δωρεάν διανομή που προβλέπει η Ε.Ε. είναι 27 λεπτά το κιλό για τους οργανωμένους σε ενώσεις παραγωγούς και 13,5 λεπτά το

κιλό για τους μεμονωμένους παραγωγούς. Παράλληλα, σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Καρασμάνη, μετά το πέρας της σύσκεψης με τους ροδακινοπαραγωγούς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Επίτροπο Γεωργίας Ντάτσιαν Τσιόλος, ζήτησε να ληφθούν κι άλλα μέτρα στο πλαίσιο, πάντα, των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ύψος των αδιάθετων ποσοτήτων (η παραγωγή στα δέντρα και η αποθηκευμένη στα ψυγεία) απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένο προσδιορισμό, τονίζοντας όμως πως αν γίνει διαχείριση σε πρώτη φάση 10.000 τόνων, η αγορά θα αποσυμφορηθεί. «Η κυβέρνηση θα στηρίξει με κάθε τρόπο το εισόδημα των παραγωγών», τόνισε ο κ. Καρασμάνης. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο είχε ζητήσει την καταγραφή όλων των ποσοτήτων και σύμφωνα με τους παραγωγούς η αδιάθετη ποσότητα αγγίζει τους περίπου 55.000 τόνους.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί με εναλλακτικούς τρόπους για απόσυρση έως 40.000 τόνους.

Το άρθρο Ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόσυρσης για τα ροδάκινα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα