Έσπασε με αλληλοκατηγορίες η εκεχειρία στη Γάζα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έσπασε η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας με τις αντιμαχόμενες πλευρές να κατηγορούν οι μία την άλλη για το σπάσιμό της. Συγκεκριμένα το Ισραήλ κάνει λόγο για εκτόξευση ρουκετών από την πλευρά της Χαμάς και η παλαιστινιακή οργάνωση για αεροπορική επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας με στόχο τον στρατιωτικό διοικητή της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ.

Όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές αρχές έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων

τρία παιδιά, σκοτώθηκαν χθες σε ισραηλινή επιδρομή, στόχος της οποίας ήταν να πλήξει σπίτι στο Ντέιρ ελ-Μπάλαχ. Μεταξύ των νεκρών είναι ένας άνδρας 32 ετών, τρία από τα παιδιά του και η έγκυος σύζυγός του, ενώ όπως έγινε γνωστό σκοτώθηκαν η σύζυγος και η κόρη του στρατιωτικού επικεφαλής της Χαμάς.

Μάλιστα σε μήνυμα που ανέβασε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο εξόριστος Μούσα Αμπού Μαρζούκ, που θεωρείται ο νούμερο δύο του πολιτικού γραφείου της Χαμάς δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με η μοίρα του Μοχάμεντ Ντεΐφ, ενώ νωρίτερα ο Μαρζούκ είχε πει ότι στόχος των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών ήταν ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς.

Όπως ανέφερε ο Μαρζούκ το Ισραήλ είχε σπάσει την ανακωχή «για να δολοφονήσει τον Μοχάμεντ Ντεΐφ» αλλά στην επίθεση σκοτώθηκαν άμαχοι που όπως αποδείχτηκε ήταν η σύζυγος και η κόρη του Ντεΐφ.

Το άρθρο Έσπασε με αλληλοκατηγορίες η εκεχειρία στη Γάζα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα