Βullying στο… bullying- Οι επιθέσεις στη Γαλακτοκομική Σχολή και η ανακοίνωση των σπουδαστών

Εμβρόντητη η κοινή γνώμη παρακολούθησε όσα ήρθαν στο φως για το θανατηφόρο, όπως αποδεικνύεται, bullying, τον σχολικό εκφοβισμό, που γεμίζει προβλήματα τα θεωρούμενα αδύναμα παιδιά με δράστες «νταήδες», που σπάνε πλάκα με τις αντιδράσεις των θυμάτων τους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σοκαρισμένη, όμως, μετά την γνωστοποίηση της τραγικής κατάληξης του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής των Ιωαννίνων, του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που υπό συνθήκες, οι οποίες παραμένουν αδιευκρίνιστες από τις Αρχές, έδωσε τέλος στη ζωή του, παρακολουθεί

ένα δεύτερο bullying! Αυτή τη φορά στρέφεται, σχεδόν συλλήβδην, κατά των σπουδαστών της Γαλακτοκομικής στον Κατσικά Ιωαννίνων, οι οποίοι «όμηροι» μέσα στις εγκαταστάσεις τους, ακούνε υβριστικά συνθήματα από «αγανακτισμένους», καθώς οι τελευταίοι θεωρούν ότι «ήξεραν και δεν μιλούσαν»!

Ενώ οι αρχές, όπως θα διαβάσει ο αναγνώστης της «Αττική freepress», προστρέχουν ξανά στη βοήθεια της μητέρας και της αδελφής του 20χρονου Βαγγέλη, τα πρόσωπα που τον άκουσαν επί αρκετά λεπτά, ώρες μόνο πριν το τραγικό του τέλος, άτομα, που κινητοποιούνται μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, εξαπολύουν επιθέσεις σε παιδιά 18 και 20 χρόνων! Ο «χορός» των επιθέσεων ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, όταν περίπου 700 άτομα, που ήθελαν, λέει, να διαμαρτυρηθούν κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού… φόβισαν και τρομοκράτησαν τους σπουδαστές, σπάζοντας και κραυγάζοντας «δεν είναι αυτοκτονία, είναι δολοφονία».

Δήθεν πληροφορίες στο διαδίκτυο φέρνουν καταστροφή

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια ανήθικη επιχείρηση, ιδιαίτερα του ηλεκτρονικού τύπου, που επικαλείται δήθεν «πληροφορίες», ανύπαρκτες και κατασκευασμένες ως επί το πλείστον, για συγκεκριμένους νεαρούς, οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής, που γνώριζαν τον άτυχο Βαγγέλη, αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοίνωση, όπου αναφέρουν: «Δεν χρειάζεται να τονίσουμε για μια ακόμη φορά πόσο θλιμμένοι και αναστατωμένοι είμαστε από την τραγική απώλεια του συμμαθητή μας. Σαν μαθητές δεν θα υποκαταστήσουμε το έργο της δικαιοσύνης με το να “καταδικάσουμε” τον οποιονδήποτε.

Σπουδαστές Γαλακτοκομικής: «Μην υιοθετείτε άκριτα την κάθε “πληροφορία”. Γινόμαστε εμείς θύματα εκφοβισμού»

«Καλούμε να τηρηθεί η ίδια στάση από κάθε καλοπροαίρετο και ευαισθητοποιημένο άνθρωπο, που θέλει να δηλώσει τη συμπαράστασή του και δεν υιοθετεί άκριτα την κάθε “πληροφορία”», συνεχίζουν οι σπουδαστές και αφού τονίζουν ότι με την πρακτική αυτή στοχοποιείται ο καθένας από τους ίδιους, αναφέρουν: «Έτσι γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών. Απαιτούμε να πάψουν άμεσα τα διαδικτυακά “λαϊκά δικαστήρια”, που μπορούν να καταστρέψουν σε μια νύχτα τη ζωή αθώων ανθρώπων». Καταλήγουν ότι περιμένουν από Αστυνομία και Δικαιοσύνη να αποδώσουν την αλήθεια και καλούν τους συμμαθητές τους να καταθέσουν στη δικαιοσύνη οτιδήποτε γνωρίζουν.

Ο 18χρονος Κρητικός φίλος του Βαγγέλη, που τον «δείχνουν» ως δράστη!

Ενδεικτική της ζοφερής κατάστασης που επικρατεί με το δεύτερο bullying είναι η απίστευτη στοχοποίηση ενός 18χρονου Κρητικού, τον οποίο κάποιοι «δείχνουν» σε καλυμμένες φωτογραφίες στο διαδίκτυο ως «τον στρατιώτη», που ήταν δήθεν ο αρχηγός της ομάδας, που ευθύνεται για τον εκφοβισμό στον Βαγγέλη. Αν και αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ο 20χρονος τραγικός αυτόχειρας ποτέ δεν σταμάτησε να κάνει παρέα με την ομάδα αυτή και ότι στα στοιχεία της αστυνομίας το τελευταίο κρούσμα bullying χρονολογείται στο περασμένο… καλοκαίρι, ο «στρατιώτης», όπως παρουσιάζεται, είναι απλά 18χρονος σπουδαστής!

Είχε βγάλει τυχαία φωτογραφία με στολή και τον εξέλαβαν ως στρατιώτη!

Μίλησε δημόσια για τον τρόμο που βιώνει από τη στοχοποίηση και εξήγησε ότι ήταν φίλος με τον Γιακουμάκη και ότι τη στολή, με την οποία τον εμφανίζουν στη φωτογραφία, την είχε βάλει μόνο και μόνο για να βγάλει τη φωτογραφία, όταν παρουσιάστηκε στο στρατό ένας εξάδελφός του! Η εισαγγελέας Ιωαννίνων και η Αστυνομία, μετά το δεδομένο πλέον της αυτοχειρίας του Βαγγέλη Γιακουμάκη -δεν υπάρχει η απειροελάχιστη αμφιβολία γι’ αυτό- προσπαθούν να βρουν τη σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι για τον ευαίσθητο, χαμηλών τόνων, Βαγγέλη και προχώρησε στην πράξη, που πλήγωσε εκατομμύρια ανθρώπους.

Το περασμένο καλοκαίρι σταμάτησαν τα άσχημα παιχνίδια του bullying

Κι αυτό, γιατί πληροφορίες της «Αττική freepress» αναφέρουν ότι, όπως προαναφέρθηκε, τα τελευταία επικίνδυνα «παιχνίδια» των θεωρούμενων σκληρών έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Από εκεί και μετά καμία κατάθεση δεν μιλάει για παρόμοια κρούσματα. Και ο Βαγγέλης ήταν μαζί με τους Κρητικούς. Η δε μητέρα του μόλις δεν της απάντησε στο τηλέφωνο σ’ αυτούς προέτρεξε να τον βρουν. Άρα, η αιτία που οδήγησε τον Βαγγέλη στην αυτοκτονία είναι ΚΑΙ κάτι άλλο, που συνέβη τις τελευταίες ημέρες. Ποιο είναι αυτό προσπαθούν να βρουν Αστυνομία και Εισαγγελέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα