Οι συμμορίες της «λευκής μπλούζας»

Τηλεφωνούν μέσα στ’ άγρια μεσάνυχτα. Έχουν τον λόγο τους για την επιλογή της ώρας… Τα θύματα, μισοκοιμισμένα, προσπαθούν να καταλάβουν «τι ξαφνικό συνέβη» και τους τηλεφωνούν τέτοια ώρα. Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ο… γιατρός!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ή ο υπάλληλος του…ΕΚΑΒ!Αυτοί δεν κοιμούνται ποτέ!Μπαίνουν κατευθείαν «στο ψητό», πριν το θύμα ξυπνήσει για τα καλά και αντιληφθεί τι παίζεται στην πλάτη του. «Ο κ. τάδε… συγγενής σας -έχουν κάνει αναλυτικό…τσεκ απ νωρίτερα και γνωρίζουν τα πάντα- εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο μας.Μην ανησυχείτε, θα κάνουμε το καλύτερο.Μόνο

που χρειάζονται κάποια χρήματα για την αγορά υλικών, που δεν διαθέτει το νοσοκομείο. Έρχεται τώρα ένας συνεργάτης μας να τα πάρει…».

Παίρνουν τα χρήματα στο σκοτάδι και εξαφανίζονται

Το θύμα ντύνεται βιαστικά, κατεβαίνει στον δρόμο και μέσα στο μισοσκόταδο βλέπει να έρχεται κοντά του ένας κύριος με άσπρη μπλούζα. Παίρνει τα χρήματα, καθησυχάζει και φεύγει, όπως ήρθε. Στο σκοτάδι…Δεν είναι τίποτε άλλο από μέλος συμμορίας μαϊμού γιατρών» ή «μαϊμού νοσηλευτών», που δεν διστάζουν να προκαλέσουν ακόμα και καρδιολογικά προβλήματα στα θύματά τους για να τους αρπάξουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στη διάρκεια της εβδομάδας με εντολή εισαγγελέα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία δύο μελών παρόμοιας συμμορίας «της λευκής μπλούζας», στην προσπάθειά τους να αναγνωριστούν από άτομα, που πιθανόν εξαπατήθηκαν απ’ αυτούς. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της αστυνομίας, το κύκλωμα αυτό είχε εξαπατήσει τουλάχιστον 32 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους, άρα και πιο ευάλωτους, ενώ είχε αποπειραθεί να εξαπατήσει άλλους 22, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη!

Πάνω από 150.000 ευρώ στην τσέπη τους – Πήγαιναν για μισό εκατομμύριο!

Τα κέρδη των «γιατρών» ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 153.550 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν από άλλα υποψήφια θύματα χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 405.000 ευρώ!Από δύο μόνο ηλικιωμένες γυναίκες απέσπασαν 9.000 ευρώ, ενώ μία τρίτη μόλις γλίτωσε τις 7.000 ευρώ, που ήταν έτοιμη να δώσει…Από τη στιγμή που καλούσαν στο τηλέφωνο και μέχρι να πάρουν τα χρήματα, δεν το έκλειναν, απασχολούσαν το εμβρόντητο θύμα με διάφορα παραπλανητικά, για να μην μπορέσει να τηλεφωνήσει σε άλλο πρόσωπο, πιο ψύχραιμο.Κι όταν οι αστυνομικοί έβλεπαν μετά την καταγγελία τον αριθμό κλήσεως των κινητών των απατεώνων, διαπίστωναν ότι οι «γιατροί» τα είχαν ενεργοποιήσει με χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας με στοιχεία ακόμη και νεκρών!

Πώς… δούλευαν οι «γιατροί» – Ο ρόλος του «εφημερεύοντος ιατρού»

Ο αρχηγός της σπείρας, προσποιούμενος κατά βάση τον εφημερεύοντα ιατρό νοσοκομείου, τηλεφωνούσε στα θύματα μεταμεσονύκτιες και πολύ πρωινές ώρες.Επεδίωκε την ταραχή τους και τους ενημέρωνε για τον συγγενή τους, που τάχα εισήχθη «εσπευσμένα» σε δημόσιο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας.Στο δεύτερο στάδιο του σχεδίου, άλλο άτομο, που συστηνόταν ως «εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό», επιβεβαίωνε την «άσχημη είδηση» και παρέπεμπε τα θύματα σε τρίτο της ομάδας, ο οποίος προσποιούμενος γιατρό ήλογιστή του Νοσοκομείου απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για να γίνει «άμεσα το χειρουργείο».

Στη Θεσσαλονίκη και… «γιατροί» και… «δικηγόροι»

Ακόμη πιο ευφάνταστοι ήταν οι δράστες, που έστησαν συμμορία «γιατρών» στη Θεσσαλονίκη. Σε κάποιες περιπτώσεις και ανάλογα με το προφίλ των μελών της οικογένειας που έβαζαν στο στόχαστρο, συστήνονταν τηλεφωνικά και ως… δικηγόροι, που «έστηναν τροχαία» και δήλωναν νομικοί παραστάτες των συγγενών τους!Πάντα με μεγάλο όπλο τις αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις, υποστήριζαν είτε ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία, είτε ότι έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.

«Οι δράστες», ανακοίνωσε η Αστυνομία,«προσπορίζονταν παράνομο περιουσιακό όφελος από χρηματικά και τιμαλφή, που τους παρέδιδαν τα θύματά τους και τα οποία προορίζονταν δήθεν για αγορά των απαιτούμενων υλικών για την αποκατάσταση της σωματικής βλάβης των προσφιλών τους προσώπων ή την άμεση παροχή νομικής υποστήριξης λόγω της εμπλοκής τους σε τροχαία ατυχήματα».Οι αστυνομικοί, μετά από τις καταγγελίες που πήραν από διάφορα θύματα, μπήκαν στα ίχνη του ενός εκ των «γιατρών της ομάδας».

Βρήκαν τον «γιατρό» να περιμένει κάτω από το σπίτι τα 5.000 ευρώ για την «εγχείριση»!

Τον είδαν να αναμένει έξω από το σπίτι γυναίκας, στην περιοχή του Ντεπώ, προκειμένου να παραλάβει 5.000 ευρώ «για την επέμβαση» συγγενούς της…Ενώ η Αστυνομία ψάχνει τους υπόλοιπους «γιατρούς», έχει εντοπίσει άλλα τέσσερα θύματα της σπείρας, από τα οποία έχουν αρπάξει χρυσές λίρες και μεγάλο ποσό σε μετρητά.Στα τέλη του 2012 η Ασφάλεια Αττικής είχε εξαρθρώσει άλλη ομάδα, που δρούσε με τον εφιαλτικό τρόπο των αιφνιδιαστικών τηλεφωνημάτων.

Στην Αθήνα ντύνονταν με στολές πληρωμάτων του ΕΚΑΒ!

Εκείνοι, που παρουσιάζονταν επίσης ως γιατροί, έστελναν στα σπίτια μέσα στη νύχτα «πλήρωμα του ΕΚΑΒ», κακοποιούς δηλαδή ντυμένους με τη φόρμα εργασίας των κανονικών Εκαβιτών για να γίνονται πιο πιστευτοί…

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ

Η Αστυνομία, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν ασύλληπτα και αμετανόητα μέλη συμμοριών δήθεν γιατρών και φοβούμενη ότι συνεχώς θα εμφανίζονται κι άλλοι μιμητές, με δεδομένη τη δοτικότητα των ανθρώπων για τους συγγενείς τους, δημοσίευσε και πάλι λίστα με οδηγίες, από τις οποίες επιλέγουμε τις τρεις παρακάτω:

1.Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού-φιλικού προσώπου( π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση.

Σε περίπτωση που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού-συγγενικού σας προσώπου να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό σας πρόσωπο.Η επικοινωνία να γίνεται με το δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μη δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.Σε κάθε περίπτωση να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
Keywords
Τυχαία Θέματα