Βρυξέλλες: Το χρέος θα διαπραγματευτεί μόνο με μια κυβέρνηση με ευρεία νομιμοποίηση

Μήνυμα στην ελληνική πλευρά, πως μόνο μια κυβέρνηση με ευρεία πλειοψηφία μπορεί να διαπραγματευτεί τη ρύθμιση του χρέους απέστειλαν οι Βρυξέλλες, όπως είπαν πηγές της Κομισιόν στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα γίνει συμφωνία με τη μισή Ελλάδα», υποστηρίζει με νόημα πηγή της Κομισιόν, προσθέτοντας μάλσιτα ότι «η θέση αυτή της Ευρώπης αναμένεται να αποτελέσει βαρύνοντα παράγοντα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων μετά τις εκλογές,

προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση».

Οι εκτιμήσεις αρμόδιων πηγών συγκλίνουν στο ότι η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει πιθανότατα τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2015, αλλά ίσως πάει έως το 2016.

Σημειώνεται, πως το ΔΝΤ ζητά την επέκταση της περιόδου χάριτος στα 30 χρόνια σε όλο το ποσό του χρέους, περιλαμβανομένου του νέου δανείου. Η ευρωζώνη υποστηρίζει πως η βιωσιμότητα του χρέους δεν πρέπει να υπολογίζεται πλέον με βάση το ύψος του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά με βάση τις χρηματοδοτικές ανάγκες για την εξυπηρέτησή του. Η Γερμανία έχει ήδη τοποθετήσει το όριο βιωσιμότητας των ετήσιων χρηματοδοτικών αναγκών στο 15% του ΑΕΠ.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα