Νέα τακτική θα εφαρμόσουν οι ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Μετά από αρκετό καιρό που πήγε χαμένος η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισε να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του κινδύνου που εκφράζεται από το Ισλαμικό Κράτος εκτός από το Ιράκ και στη Συρία και σκέφτεται να επανεξετάσει την στρατηγική της για την αντιμετώπιση της ακραίας αυτής ισλαμιστικής οργάνωσης. Το θέμα αναφέρει η εφημερίδα «New York Times», σημειώνοντας πως το αμερικάνικο Πεντάγων ο σχεδιάζει τη μεταφορά περισσότερων μαχητών σε ασφαλέστερες ζώνες, παρέχοντας τους καλύτερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.

Επίσης

θα υπάρξει και επιπλέον εκπαίδευση των ανδρών των ανταρτών που θα ριχθούν στη μάχη κατά του ΙΚ, προκειμένου έτσι να βελτιωθούν οι τακτικές τους κινήσεις και η απόδοσή τους στις μάχες με τους τζιχαντιστές, ενώ θα υπάρχει και η υποστήριξη από αέρος, η οποία θα συνεχιστεί με μεγάλη σφοδρότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα απόρρητα σχέδια περιλαμβάνουν την αύξηση του μεγέθους των ομάδων των εκπαιδευμένων ανταρτών που στάλθηκαν πίσω στην Συρία και την μετακίνηση των στρατιωτικών παρατάξεων σε μέρη όπου υπάρχει περισσότερη τοπική υποστήριξη, ενώ θα ενισχυθεί και ο εξοπλισμός τους.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει κερδίσει έδαφος στη Συρία, όπου υπάρχει ο εμφύλιος ανάμεσα στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και τον στρατό του Μπασάρ Αλ Άσαντ και πρώτα οι ΗΠΑ θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν αυτό το θέμα, βρίσκοντας μια συμβιβαστική λύση, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ενότητα της Συρίας και στη συνέχει να εκδιωχθούν από τη χώρα οι τζιχαντιστές, γεγονός που θα βοηθήσει και στην επιστροφή των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που φεύγουν από τη Συρία προς την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα