Βόρεια Κορέα: Άφαντος ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Περισσότερο από έναν μήνα έχει να εμφανιστεί ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, γεγονός που δημιουργεί διάφορα σενάρια αφού από το καθεστώς δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση.

Τα ηνία έχει αναλάβει ο στρατηγός Χουάνγκ Πιόνγκ Σο, τις διαταγές φέρεται να της υπογράφει η αδερφή του Κιμ αλλά η απουσία έχει δώσει τροφή σε κάθε είδους σενάρια και εικασίες. Ίσως όλα ξεκαθαρίσουν την Παρασκευή, οπότε και εορτάζονται τα γενέθλια του κυβερνώντος κόμματος και λογικά θα πρέπει να εμφανιστεί.

Το

πιο πρόσφατο ανησυχητικό σημάδι ήταν η υποδοχή των βορειοκορεατών αθλητών στην Πιόνγκγιανγκ μετά τους αγώνες στη Σεούλ. Ο Κιμ, θα έπρεπε να ήταν εκεί για τον θρίαμβο που είχε στηθεί, αλλά τελικά δεν παρέστη.

Τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν στις 3 Σεπτεμβρίου και ακολούθησε μία λιτή και ασαφής επιβεβαίωση ότι ο ηγέτης έχει προβλήματα υγείας. Έκτοτε, οι βορειοκορεάτες βλέπουν όλο και συχνότερα τον στρατηγό Χουάνγκ Πιόνγκ Σο. Ο στενότερος στρατιωτικός σύμβουλος του Κιμ ήταν επικεφαλής της βορεικορεατικής αντιπροσωπείας που πήγε στη Σεούλ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ομάδα αυτοεξόριστων βορειοκορεατών στη Νότια Κορέα «North Korea Intellectuals’ Solidarity», Οι διαταγές υπογράφονται από την αδερφή του Κιμ, την Κιμ Γιο-Τζονγκ.

Η προσωπολατρεία στην Πιονγκγιάνγκ σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα εσωστρεφή φύση του βορειοκορεατικού κράτους είναι το τέλειο έδαφος για να κυκλοφορήσουν διάφορα όπως «Μήπως έχει γίνει πραξικόπημα;»

Keywords
Τυχαία Θέματα