«Βόμβα» από τον Βαλς: Υπάρχει κίνδυνος τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα

Ανησυχία σε όλη την Ευρώπη έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού για το θέμα της δράσης των τζιχαντιστών.

Ο Μανουέλ Βαλς έστειλε δραματικό μήνυμα προειδοποίησης επισημαίνοντας τον κίνδυνο οι τρομοκράτες να κάνουν χρήση χημικών όπλων στη Γαλλία ενώ τόνισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα θα παραταθεί για τρεις μήνες.

«Δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα … αλλά υπάρχει κίνδυνος για χρήση χημικών ή βακτηριολογικών όπλων» ανέφερε μιλώντας

στη γαλλική Βουλή.

Πρόσθεσε ότι είναι η ώρα «περισσότερο από ποτέ να υιοθετηθεί ο ευρωπαϊκός φάκελος επιβατών αεροπορικών εταιρειών».

«Είμαστε σε πόλεμο, όχι σε έναν πόλεμο στον οποίο η Ιστορία μάς έχει κατά τραγικό τρόπο συνηθίσει, αλλά σε έναν νέο πόλεμο, εξωτερικό και εσωτερικό, όπου ο τρόμος είναι ο πρώτος στόχος και το πρώτο όπλο» τόνισε.

Έπειτα από τις φονικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, ο κ. Βαλς είχε εκφράσει τους φόβους του ότι οι ακραίοι ισλαμιστές ετοιμάζουν και νέα «χτυπήματα στην Ευρώπη.

Μάλιστα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό RTL, είχε αποκαλύψει πως οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες έχουν αποτρέψει πολλές επιθέσεις από το καλοκαίρι καθώς και ότι η αστυνομία ήξερε πως και άλλες επιθέσεις ετοιμάζονται «όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Keywords
Τυχαία Θέματα