Την παραίτηση του Γ. Σακελλαρίδη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας – Παραιτείται ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος από βουλευτής

Την παραίτηση του στενού του συνεργάτη Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως γνωστοποιήθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα ο κ. Σακελλαρίδης ενημέρωσε πως δεν θα παραστεί το βράδυ στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της συμφωνίας με τους δανειστές που επετεύχθη την Κυριακή.

Όταν ενημερώθηκε για το θέμα ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον κ. Σακελλαρίδη και του ζήτησε εφόσον επιμείνει σε αυτή του την απόφαση, να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθεια να αλλάξει απόφαση ο κ. Σακελλαρίδης έκανε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει και άλλο θέμα πίσω, στο παρασκήνιο της υπόθεσης αυτής για να φτάσει ο πρωθυπουργός να ζητήσει την παραίτηση ενός από τους πιο στενούς του συνεργάτες. Περισσότερα όμως αναμένεται να γίνουν γνωστά εντός της ημέρας.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σακελλαρίδης συμφώνησε να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα και μάλιστα ότι ήδη βρίσκεται στο Κοινοβούλιο για να γνωστοποιήσει την παραίτησή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Για το θέμα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού:

«Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα».

Την θέση του κ. Σακελλαρίδη στη Βουλή, εφόσον οριστικοποιηθεί η παραίτησή του, θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Αθήνας που είναι ο Χριστόφος Βερναρδάκης, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα