Online δωρεάν εκπαίδευση – Δείτε πως μπορείτε να μάθετε ότι θέλετε από το σπίτι σας

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να μάθετε ότι θέλετε μέσω διαδικτύου και μάλιστα δωρεάν; Εάν όχι τότε διαβάστε αυτό κείμενο που μπορεί ενδεχομένως να σας προσφέρει κάποιες πληροφορίες για το που και το πως μπορείτε να κάνετε δωρεάν μαθήματα και να μάθετε νέα και χρήσιμα πράγματα από το σπίτι σας εύκολα.

Ο συγκεκριμένος τρόπος εκμάθησης κερδίζει μάλιστα αρκετό κόσμο το τελευταίο διάστημα, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς τα μαθήματα είναι δωρεάν, είτε λόγω του ότι τα μαθήματα μπορείς να τα κάνεις από τον χώρο σου

χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείς, είτε βέβαια λόγω της δυνατότητας επεξήγησης που έχει το internet μέσω βίντεο και άλλων τεχνικών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αρκετά Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο επιτρέπουν στους χρήστες τη δωρεάν online παρακολούθηση των μαθημάτων τους, με μαθήματα που είναι ολοκληρωμένα και προσχεδιασμένα όπως και στο φυσικό χώρο του Πανεπιστημίου, ενώ οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται είναι υψηλής ποιότητας. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεται ότι μπορείτε ακόμα και να δώσετε στις επίσημες εξετάσεις και να πάρετε το πτυχίο σας με κάποιο οικονομικό αντίτιμο στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Πλατφόρμες και ιστοσελίδες όπως είναι το Coursera, το eDX το Skillshare, το Codeacademy και πάρα πολλές ακόμα, όπως το Youtube, επιτρέπουν στο χρήστη να μάθει νέα πράγματα και να αποκτήσει επιπλέον ικανότητες μέσα από online μαθήματα μεγάλων Πανεπιστημίων όπως είναι το Harvard, το MIT, το Stanford, το Columbia, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κλπ.
Όσο για τον τρόπο εκμάθησης, αυτός διαφέρει από πλατφόρμα σε πλατφόρμα καθώς προσφέρονται διαφορετικά εργαλεία ανάλογα με το μάθημα και το είδος και έτσι μπορεί να είναι απλά κάποια βίντεο υψηλής ποιότητας με τον καθηγητή να κάνει παράδοση του μαθήματος, μπορεί να είναι διαδραστικό βίντεο – διαλέξεις στο οποίο συμμετέχουν και οι θεατές λύνοντας online τις απορίες τους με τον καθηγητή, ή μπορεί να είναι απλά διαδραστικά κείμενα.

Σίγουρα πάντως ο συγκεκριμένος τρόπος εκμάθησης νέων πραγμάτων αναπτύσσεται ταχύτατα και μπορεί να σας δώσει τις επιπλέον γνώσεις που χρειάζεστε για τη δουλειά σας, τη διασκέδασή σας, την βελτίωση γενικότερα των γνώσεων που έχετε και την επέκταση των δραστηριοτήτων σας και μάλιστα δωρεάν…

Πηγή: Με πληροφορίες από το newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα