«Βόμβα» Europol: 1.800 μαχητές του ISIS είναι στην Ευρώπη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αίσθηση και ανησυχία προκαλεί σε ολόκληρη την Ευρώπη η έκθεση 55 σελίδων της Europol που έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Εκεί γίνεται αναφορά σε πιθανή δράση χιλιάδων τζιχαντιστών στη Ευρώπη και σε ενδεχόμενες επιθέσεις από μεμονωμένα άτομα.

Πρόκειται για περιστατικά όπως είδαμε στη Γερμανία και στη Γαλλία, ενώ

υπάρχει προειδοποίηση και για επιθέσεις από γυναίκες.

Οι τζιχαντιστές που βρίσκονται στην Ευρώπη

Όπως αναφέρει η έκθεση της Europol υπολογίζεται ότι περίπου 5.000 μαχητές της ISIS έχουν γεννηθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος και πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία.
Σχεδόν το ένα τρίτο, 1.800 άτομα, έχουν επιστρέψει στις χώρες τους και είναι υποψήφιοι δράστες μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Ο εκπρόσωπος της Europol δήλωσε στην εφημερίδα Osnabrucker Zeitung ότι «μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ή ξένοι μαχητές που επιστρέφουν με διαβατήρια της ΕΕ ταξιδεύουν κατά κανόνα εντός της Ένωσης, με αυθεντικά ή πλαστά διαβατήρια».

Οι γυναίκες του ISIS

Μάλιστα, αναφέρεται και σε γυναίκες – μαχητές η δράση των οποίων χαρακτηρίζεται «αρκετά επιτυχημένη». Συνυπολογίζονται ανάμεσα στους υποψηφίους τρομοκράτες.

Πολλές συζητήσεις προκαλεί και το σημείο της έκθεσης σύμφωνα με το οποίο οι τελευταίες επιθέσεις δεν είχαν οργανωθεί από το Ισλαμικό Κράτος. Αυτό, απλώς, ανέλαβε την ευθύνη τους.

Το άρθρο «Βόμβα» Europol: 1.800 μαχητές του ISIS είναι στην Ευρώπη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα