Χ.Κλίντον εναντίον Ν.Τράμπ- «Κλείδωσε» το ζευγάρι των διεκδικητών της Προεδρίας των ΗΠΑ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εξασφάλισε και τυπικά η Χίλαρι Κλίντον το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματος στις επικείμενες Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη γυναίκα που βρίσκεται επικεφαλής ψηφοδελτίου κόμματος εξουσίας στις ΗΠΑ.

Η Νότια Ντακότα «κλείδωσε» το χρίσμα

Στο συνέδριο

των Δημοκρατικών στην Φιλαδέλφεια ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου Προέδρου από την πλευρά των Δημοκρατικών. Η Χίλαρι Κλίντον συγκέντρωσε τις 2.383 ψήφους που χρειαζόταν μετά και τις 15 ψήφους που έλαβε από τους εκπροσώπους της πολιτείας Νότια Ντακότα. Πριν ολοκληρωθεί η ονομαστική ψηφοφορία και καθώς είχε ουσιαστικά λήξει το ζήτημα της ανάδειξης του υποψηφίου Προέδρου για το Δημοκρατικό Κόμμα, ο έτερος υποψήφιος του Κόμματος Μπέρνι Σάντερς πρότεινε την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσω της δια βοής επικύρωσης του αποτελέσματος. Όπως και έγινε.

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο η Γερουσιαστής Μπάρμπαρα Μικούλσκι της πολιτείας του Μέριλαντ η οποία δήλωσε πως η εκλογή της Χίλαρι Κλίντον «σπάει φραγμούς» ενώ αναφέρθηκε και στην δική της εκλογή ως πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε στην Γερουσία από το Δημοκρατικό Κόμμα που είχε σπάσει ανάλογα στερεότυπα, ακριβώς για αυτό συνέχισε, «Βρίσκομαι σήμερα εδώ πολύ συγκινημένη που θα υποβάλλω το όνομα της Χίλαρι Κλίντον ως πρώτης γυναίκας Προέδρου», κατέληξε.

Η Χίλαρι Κλίντον τώρα καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να αντιπαρατεθεί με αξιώσεις και να επικρατήσει έναντι του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τράμπ . Η μάχη ξεκινάει…

Το άρθρο Χ.Κλίντον εναντίον Ν.Τράμπ- «Κλείδωσε» το ζευγάρι των διεκδικητών της Προεδρίας των ΗΠΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα