ΕΝΦΙΑ : Δείτε τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με μεταμεσονύχτια τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, εξαιρέθηκαν μόνο για φέτος τα αγροτεμάχια από την επιβολή σχετικής φορολογίας καθώς οι λάθος υπολογισμοί που είχαν γίνει στο Υπουργείου Οικονομικών εκτόξευσαν τον συνολικό φόρο στα 3.5 δισ ευρώ.

Οι στόχοι για τα φορολογικά έσοδα

Μετά την απαλλαγή των αγροτεμαχίων από τον ΕΝΦΙΑ η στοχοθεσία των εσόδων τοποθετείται στα 3,3 δισ ευρώ με την εισπραξιμότητα του ποσού να κινείται περί του 80% του στόχου,

δηλαδή στα 2,650 δισ ευρώ.

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στις οποίες υποχρεώθηκε το οικονομικό επιτελείο, άλλαξαν και το τοπίο στην καταβολή των δόσεων με τον αρχικό σχεδιασμό των τεσσάρων να εγκαταλείπεται και να επιλέγονται οι πέντε δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται τον Σεπτέμβρη και την τελευταία τον Γενάρη του 2017.

Μεταξύ άλλων στην τροπολογία που κατατέθηκε ρυθμίζεται και ένα ζήτημα που έθεταν επιτακτικά οι Θεσμοί , αυτό της απαλλαγής των ελεγκτών της Φορολογικής Διοίκησης από πειθαρχικές, αστικές ή ποινικές ευθύνες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη είχε κατατεθεί και πέρυσι στην Βουλή αλλά τελικά είχε αποσυρθεί καθώς είχε καταλογιστεί δόλος στην τότε Γενική Γραμματέα Εσόδων Κ. Κ. Σαββαϊδου . Ωστόσο οι δανειστές επέμεναν στην ψήφιση αυτής της ρύθμισης, κάτι που τελικά έγινε εχθές.

Το άρθρο ΕΝΦΙΑ : Δείτε τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα