Βίκυ Σταμάτη: Επιβιώνω μόνο με φαρμακευτική αγωγή…

Για την προφυλάκισή της και την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει μίλησε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Αναλυτικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του newsvoice και του δημοσιογράφου Ορέστη Καρίπη δηλώνει ότι «η απεργία πείνας δεν ήταν δικονομικό τέχνασμα, ούτε εφεύρημα μιας δήθεν "πολιτικής" κρατούμενης, αλλά κραυγή

διαμαρτυρίας και απελπισίας σε μια άδικη προφυλάκιση, σε μία απόφαση που υπονοεί "μάτια και στόματα ερμητικά κλειστά" ή άλλως μπορείτε να αυτοκτονήσετε ελεύθερα εντός των φυλακών!».

Χωρίς να ξεκαθαρίζει πάντως τα περί αυτοκτονίας δηλώνει ότι έχει γίνει «ράκος ψυχικό και σωματικό» και επιβιώνει μόνο με τη φαρμακευτική αγωγή.

Επιπλέον, καταγγέλλει ότι «η δικαιοσύνη φαίνεται ότι εκκώφευσε, πειθάρχησε δε σε πολιτικά, προεκλογικά παραγγέλματα, ενώ επικράτησε αντί της αρχής της νομιμότητας η αρχή της σκοπιμότητας. Καίτοι δεν ήμουν ούτε ύποπτη φυγής, ούτε επικίνδυνη. Τα δε οικογενειακά κριτήρια περί μητρότητας ενός ανηλίκου τέκνου παρέμειναν γράμμα κενό...».

«Τελικά, επικράτησαν οι πολιτικές-κομματικές νομενκλατούρες οι οποίες υποκριτικά φερόμενες ξόρκισαν στο πρόσωπό μου το κακό και με έριξαν εντέχνως στην πυρά της Ιεράς Εξέτασης. Έπρεπε να πληρώσω συνολικά για την μεταπολιτευτική, πολιτική, κομματική απαξίωση και έτσι υπήρξα ιδανικό θύμα σε συνθήκες τηλεοπτικής δημοκρατίας και ανθρωποφαγίας. Εξάλλου μη ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα οι συντεταγμένες εξουσίες αν δεν επικοινωνούν, τουλάχιστον δεν αλληλοϋπονομεύονται», σημειώνει η κα Σταμάτη.

Εν συνεχεία, προκαλεί τους κατηγόρους της «τηλεοπτικούς και δημοσιογραφικούς κεκράκτες να ανατρέξουν στο πόθεν έσχες δεκαετίας για συζύγους διατελεσάντων πρωθυπουργών, υπουργών, μιντιαρχών, μεγαλοκατασκευαστών, εθνικών εργολάβων, εθνοπατέρων, μεγαλοδημοσιογράφων κλπ».

Καταλήγει ότι ο γιος της «έχει υποστεί παιδοψυχολογικά τραύματα και ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του». Εξάλλου, όπως αναφέρει στο νέο αίτημα αποφυλάκισής της «η Δικαιοσύνη οφείλει να απαντήσει θετικά αλλιώς αποφασίζει την ηθική μου εξόντωση και υπογράφει την αυτοκτονία μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα