Βενιζέλος: «Μπορεί να μείνουμε στο Ευρώ ως πτωχευμένος παρίας»

Την άποψη ότι δεν υπάρχει πιθανότητα εξόδου από το Ευρώ, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον Alpha, ενώ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, χαρακτηρίζοντάς το ως δράμα της ελληνικής κοινωνίας.

«Πιθανότητα εξόδου από το ευρώ

δεν βλέπω. Πιστεύω ότι κανέναν δεν συμφέρει να βγούμε από το ευρώ» ήταν τα λόγια του κ. Βενιζέλου που συνέχισε προσθέτοντας πως το ζήτημα δεν είναι αν η χώρα βγει ή όχι από το κοινό νόμισμα, διευκρινίζοντας: «Μπορείς να είσαι πτωχευμένος παρίας, μαύρη τρύπα μέσα στο ευρώ. Να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Θα είμαστε μία χώρα, η οποία δεν μπορεί να κάνει επενδύσεις. Μα, γιατί να κάνει επενδύσεις: Ποιος επενδύει; Πώς θα επενδύσει ο ξένος, όταν δεν έχει εμπιστοσύνη ο Έλληνας να κάνει τη δική του μικρή επένδυση; Άρα, λοιπόν, το μεγάλο ερώτημα είναι, η Ελλάδα μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις; Μπορεί να γίνει ανταγωνιστική; Να προσελκύσει επενδύσεις;».

Για το μετανασταυτικό είπε ότι «η αρμόδια υπουργός, ως ακτιβίστρια, δεν διευκόλυνε την προηγούμενη κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, μία εθνική στρατηγική μεταναστευτικών ροών, που είχαμε ετοιμάσει από το 2011, ούτε να εφαρμόσουμε τον νόμο, που είχε ψηφιστεί το 2011».

Keywords
Τυχαία Θέματα