Τραγωδία με εκατοντάδες νεκρούς στα ανοιχτά της Λιβύης

Πλοιάριο που μετέφερε παράνομους μετανάστες με προορισμό τις ιταλικές ακτές ανετράπη και βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λιβύης και υπάρχουν φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς. Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Malta, το σκάφος μετέφερε έως και 700 μετανάστες από τους οποίους έχουν διασωθεί μέχρι τώρα μόλις 28 άτομα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των ιταλικών αρχών και της ακτοφυλακής

της Μάλτας.

Το σκάφος τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ανοιχτά της Λιβύης, όταν οι επιβαίνοντες μετακινήθηκαν στην μία πλευρά του σκάφους για να προσελκύσουν την προσοχή ενός εμπορικού πλοίου που περνούσε εκείνη τη στιγμή.

Στην επιχείρηση που έχει στηθεί συμμετέχουν ιταλικά πλοία και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Μάλτας, καθώς και εμπορικά πλοία.

Θ πρέπει να σημειωθεί ότι το δυστύχημα σημειώθηκε 130 μίλια ανοιχτά της Λαμπεντούζα, ενώ ενδεικτική της τραγωδίας είναι η δήλωση του εκπροσώπου της ιταλικής Ακτοφυλακής, ο οποίος είπε ότι μέσα στις επόμενες ώρες η επιχείρηση είναι πιθανό να μετατραπεί από επιχείρηση διάσωσης, σε επιχείρηση ανάσυρσης των σορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα