Βάζετε φέτα λεμονιού στο ποτό σας; Σταματήστε άμεσα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο “ Journal of Environmental Health” έρχεται να αλλάξει τις συνήθειές μας, καθώς σύμφωνα με τα συμπεράσματά της, το 70% των λεμονιών ή λάιμ που συνηθίζουμε να βάζουμε στο ποτό μας μεταφέρουν μεγάλο αριθμό μικροβίων.
Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα που διεξήγαγε την έρευνα: «Τα μικρόβια που βρέθηκαν στα δείγματα λεμονιών, είχαν όλα την προοπτική του να προκαλέσουν μεταδοτικές ασθένειες σε διάφορα μέρη του σώματός μας, αν και από την έρευνα δεν αποδείχθηκε το κατά πόσο πιθανή είναι η μετάδοση τους».

Από
πόσους περνάει πριν καταλήξει στο ποτό μας;

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Philip Tierno, από το «New York University», ο οποίος έχει διεξάγει πολλές παρόμοιες έρευνες ανέφερε:«Είναι τόσοι άνθρωποι που αγγίζουν κάθε φέτα λεμονιού. Την κόβουν, την τοποθετούν σε ένα ποτήρι, την ξαναπιάνουν και μετά την ρίχνουν μέσα σε ένα ποτό ή την τοποθετούν στο στόμιο του ποτηριού».
Παρά το γεγονός ότι δεν αποδεικνύεται η μετάδοση αυτών των μικροβίων στον άνθρωπο, εντούτοις, οι επιστήμονες συστήνουν να σταματήσουμε να βάζουμε φέτες εσπεριδοειδών στα ποτά μας.

Το άρθρο Βάζετε φέτα λεμονιού στο ποτό σας; Σταματήστε άμεσα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα