Μετά τον Γιάτσεκ Γκμοχ οι απατεώνες άπλωσαν δίχτυα στη Βοιωτία (Φωτό)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Λίγες ημέρες αφ ότου επιχείρησαν επί ώρες να εξαπατήσουν και τον Πολωνό πρώην προπονητή Γιάτσεκ Γκμοχ, οι εμπνευστές των τηλεφωνημάτων του τρόμου με τα δήθεν τροχαία, έριξαν τα δίχτυα τους στη Λιβαδειά.

Εκεί με συγκεκριμένο σχέδιο τρομοκράτησαν με τα λεγόμενά τους στο τηλέφωνο και επιχείρησαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον

18 πολίτες, που κοιμούνταν αμέριμνα όταν ξύπνησαν από τα τηλεφωνήματα και άκουγαν ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν προκαλέσει τροχαία και χρειάζονταν χιλιάδες ευρώ για να αποφύγουν τη… φυλακή!

Βούλγαροι οι δράστες

Στα χέρια της Αστυνομίας, έπεσαν δύο Βούλγαροι (κυρίως απ αυτή τη χώρα προέρχονται οι δράστες αυτού του είδους των απατεώνων) οι οποίοι με ένα αυτοκίνητο (φωτό)… στήνονταν κάτω από τα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων και περίμεναν να γίνουν τα τηλεφωνήματα από συνεργούς τους που βρίσκονταν αλλού!

Όπως προκύπτει από την έρευνα, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι συνήθως τους αστυνομικούς ή συγγενικά τους πρόσωπα και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, απαιτούσαν χρήματα που κυμαίνονταν από 40.000 έως 70.000 ευρώ, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις συνέπειες από το δήθεν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα με το ίδιο «σενάριο» άγνωστοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν και τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ότι δήθεν ο γιος του είχε προκαλέσει βαρύτατο τραυματισμό 15χρονου κοριτσιού από την Αλβανία. Οι απατεώνες επί ώρες ζητούσαν από τον Γκμοχ 60.000 ευρώ για να αφήσουν… ελεύθερο το γιο του. Διαφορετικά του έλεγαν ότι θα έπεφτε θύμα …λιντσαρίσματος από εξοργισμένους συγγενείς του κοριτσιού! Ο Γιάτσεκ, που στην αρχή κλονίστηκε, στη συνέχει κατάλαβε την απάτη και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Το άρθρο Μετά τον Γιάτσεκ Γκμοχ οι απατεώνες άπλωσαν δίχτυα στη Βοιωτία (Φωτό) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα