Μεταναστευτικό: Κλείνουν η μια μετά την άλλη τα σύνορα οι χώρες της Ευρώπης

Μετά την Ουγγαρία και η Κροατία έκλεισε τα σύνορά της για να αποφύγει την ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων στο έδαφος της, ενώ και η Σλοβενία πήρε έκτακτα μέτρα στα σύνορα της με την Κροατία. Η Κροατία άφησε τις τελευταίες ημέρες περίπου 11.000 πρόσφυγες να περάσουν στο εσωτερικό της, όμως πλέον αποφάσισε να σταματήσει τη ροή που είχε αρχίσει να μεγαλώνει εξαιτίας του κλεισίματος των ουγγρικών συνόρων και των μέτρων αποτροπής εισόδου που

είχαν πάρει οι ουγγρικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ και η Σερβία έκλεισε τα σύνορά της με την Ουγγαρία μη δεχόμενη πίσω μετανάστες που είχαν περάσει τα σύνορα των δύο χωρών.

Οι πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι τώρα άλλοι στην Σερβία, άλλοι στην Κροατία, και άλλοι στην Ουγγαρία, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες η μια μετά την άλλη κλείνουν τα σύνορά τους. Η Ουγγαρία αποφάσισε να φτιάξει φράχτη και στα σύνορά της με την Κροατία, ενώ η Σλοβενία ενίσχυσε τις στρατιωτικές δυνάμεις και με εναέρια μέσα προκειμένου ο έλεγχος να είναι αυστηρός και να μην περνάνε από τα κροατοσλοβενικά σύνορα πρόσφυγες και μετανάστες.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η Σλοβενία ανέστειλε τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες με την Κροατία, ενώ σταμάτησε και τρένο που μετέφερε 150 πρόσφυγες και μετανάστες και τους υποχρέωσε να γυρίσουν στην Κροατία, όπου οι αρχές προσπάθησαν στο σταθμό του Τοβάρνικ να επιβιβάσουν σε λεωφορεία τους μετανάστες προκειμένου να οδηγηθούν σε ένα κέντρο φιλοξενίας στο Ζάγκρεμπ, όμως αυτοί αντέδρασαν και υπήρξαν επεισόδια.

Με βάση όλα τα παραπάνω η σημασία της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την Τετάρτη για το θέμα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική και θα τεθεί όπως αναμένεται το θέμα της ανακατανομής των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ένωσης, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και άλλες προτάσεις για το θέμα από τις χώρες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, δηλαδή της Βαλκανικές αλλά και την Γερμανία και την Αυστρία που είναι οι χώρες προορισμού που θέλουν να πάνε οι μετανάστες, οι οποίοι ίσως αρνηθούν να πάνε σε άλλες χώρες εκτός της Αυστρίας και της Γερμανίας.

Η Σλοβενική αστυνομία σταματά τρένο με μετανάστες στα σύνορα με την Κροατία

Επίσης αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της ανακοπής του μεταναστευτικού ρεύματος από την Αφρική και την Μέση Ανατολή με τη δημιουργία για τους πρόσφυγες σύγχρονων στρατοπέδων φιλοξενίας στην Τουρκία, απ” όπου θα μπορούν να πάνε στη συνέχεια οργανωμένα στην Ευρώπη αλλά και μέτρων για την αποτροπή της μαζικής οικονομικής μετανάστευσης με τον ορισμό συγκεκριμένου αριθμού οικονομικών μεταναστών που μπορεί η Ευρώπη να υποδέχεται κάθε χρόνο και οι αιτήσεις γι” αυτό θα μπορούν να γίνονται στη χώρα καταγωγής των υποψήφιων μεταναστών, οι οποίοι τώρα μπερδεύονται με τους πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκτός από το κύκλωμα των δουλεμπόρων που τους διακινούν προς την Ευρώπη και κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων Συρίας για να θεωρηθούν πρόσφυγες και να τεθούν υπό το ευνοϊκό καθεστώς που προβλέπεται γι” αυτούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα