Βανδαλισμοί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης – Καμία σύλληψη! (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Καταστροφές και βανδαλισμούς προκάλεσαν το πρωί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης περίπου 150 άτομα που συμμετέχουν στο No Border Camp.

Στόχος της επίθεσης έγιναν τα γραφεία του «Europe Direct», καθώς εκεί οι δράστες πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και κατέστρεψαν ότι βρήκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη

ή προσαγωγή για το γεγονός, η ομάδα φεύγοντας από το δημαρχείο ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία προς την Ειδομένη.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την κίνηση, τον βανδαλισμό. Ήταν ένα περιστατικό, το οποίο προκαλεί, δεδομένης της προσβολής της δημοτικής περιουσίας, αλλά και του γεγονότος ότι τη στιγμή που έλαβε χώρα ήταν μέσα στα γραφεία και συναλλασσόμενοι πολίτες, αλλά και οι εργαζόμενοι», δήλωσε εκ μέρους του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, η αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα.

Σύμφωνα με την αποτίμηση που έγινε, καταστράφηκαν δύο τηλέφωνα, δύο υπολογιστές, έσπασε ένα παράθυρο, καταστράφηκαν φάκελοι εγγράφων, ενώ γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους. Με βάση την ενημέρωση που είχε η διοίκηση του δήμου, η επίθεση έγινε από 20 έως 30 αλλοδαπούς, που ήρθαν στο δημαρχείο ως μέρος μεγαλύτερης ομάδας, ενώ αποχώρησαν όταν κατάλαβαν πως έγιναν αντιληπτοί από την αστυνομία.

Σημειωτέον ότι τις προηγούμενες ημέρες άτομα που συμμετέχουν στο ίδιο Camp είχαν προχωρήσει σε βανδαλισμό τους αγάλματος του Αριστοτέλη.

Η αντίδραση της ΝΔ

«Δεν πέρασε ούτε μια μέρα και οι διαβεβαιώσεις του κατ’ ευφημισμό Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κατέρρευσαν. Μόλις χτες, απαντώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις αθλιότητες που συντελούνται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ο κ. Τόσκας διαβεβαίωνε ότι πρόκειται για “απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις”. Σήμερα, ομάδα των αυτοαποκαλούμενων “αλληλέγγυων”, που στρατοπέδευσαν στο Πανεπιστήμιο, επιτέθηκε στα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση και, τρομοκρατώντας τους εκεί εργαζόμενους, επιδόθηκε σε καταστροφές. Αποδείχθηκε έτσι ότι η “αλληλεγγύη” τους είναι συνώνυμη της ανομίας» τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει ως εξής: «Αποδείχθηκε, άλλη μια φορά, ότι η αξιοπιστία του αρμόδιου Υπουργού είναι μηδενική. Από σήμερα τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός δεν έχουν κανένα άλλοθι. Η ανικανότητά τους να προστατεύσουν τη νομιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών είναι αυταπόδεικτη».

Η ανακοίνωση του ΣΕΒΕ

Εν τω μεταξύ ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), με αφορμή την αυθαίρετη διοργάνωση της κατασκήνωσης «No Border Camp» στην πανεπιστημιούπολη ζητά την λήψη άμεσων μέτρων για τον περιορισμό των συνεπειών σε βάρος του κοινωνικού συνόλου (παρεμπόδιση λειτουργίας του πανεπιστημίου, υλικές φθορές, κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και περιουσία, αμαύρωση δημόσιας εικόνας του ΑΠΘ) και την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Το άρθρο Βανδαλισμοί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης – Καμία σύλληψη! (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα