Τσίπρας: «Βιώσιμη λύση και όχι απλά συμφωνία»

Βιώσιμη λύση για τη χώρα και όχι απλά μια συμφωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ότι ζητά η κυβέρνηση από τους εταίρους και δανειστές μας στην διαπραγμάτευση, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία άνοιξαν οι εργασίες της που θα διαρκέσουν για δύο ημέρες.

«Δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις»

ήταν τα λόγια του ενώ συνέχισε συμπληρώνοντας ότι «όσοι μπορούν να συμβάλουν στο να βρεθεί βιώσιμη λύση, να το κάνουν. Αλλιώς να σιωπήσουν».

Αναφερόμενος στο θέμα της απασχόλησης και στη διασύνδεσή του με την διαπραγμάτευση, είπε χαρακτηριστικά «δεν συζητάμε σε καμία περίπτωση την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Αντίθετα είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την διαιτησία» ενώ ανέφερε ότι δεν αποδέχεται η κυβέρνηση τις περικοπές στις συντάξεις.

Για την διαπραγμάτευση είπε ότι «δεν θα αποδεχθούμε όρους εξευτελιστικούς σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν μπορεί να αντέξει νέα μέτρα».

Επίσης τα έβαλε με τα ΜΜΕ κατηγορώντας ότι υπάρχει μια εκστρατεία εκφοβισμού των πολιτών, ενώ είπε επίσης ότι όλοι τώρα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν, αναφερόμενος σε αυτούς που μέχρι τώρα απέφευγαν να συνεισφέρουν στην οικονομία.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για την ΕΡΤ λέγοντας πως πρέπει να λειτουργήσει όχι για να βρουν κάποιοι τη δουλειά που έχασαν αλλά για να γίνει κέντρο ενημέρωσης του λαού. Περισσότερα σε λίγο….

Keywords
Τυχαία Θέματα