Τσάβι Ερνάντεθ: Ένας μέσος που άλλαξε το ποδόσφαιρο

Μετά από μια ζωή στη Μπαρτσελόνα με την οποία έπαιξε συνολικά στην πρώτη ομάδα σε 764 παιχνίδια, εκ των οποίων 504 στο πρωτάθλημα, 169 σε διεθνείς διοργανώσεις και 91 στο Κύπελλο Ισπανίας, ο Τσάβι Ερνάντεθ, πιο γνωστός σε όλους μας απλά ως ΤΣΑΒΙ, αφήνει την Βαρκελώνη και την αγαπημένη του ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του στο Κατάρ και την Αλ Σάαντ, βλέποντας εκεί το ξεκίνημα μιας νέας καριέρας.

Ο εμβληματικός μέσος των μπλαουγκράνα με τα 85 γκολ στα 764 συνολικά παιχνίδια του με την Μπάρτσα,

είναι ένας από αυτούς που ξεχωρίζουν όχι μόνο στην ιστορία της καταλανικής ομάδας, αλλά γενικότερα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Απλός, ήρεμος και σίγουρος στο παιχνίδι του, αποτελούσε εγγύηση για τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα, έχοντας τεράστιο ποσοστό ακρίβειας στις μεταβιβάσεις του.

Ο Τσάβι ξεχώριζε, τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό, χωρίς έπαρση και πάντα προσγειωμένος σε αυτό που ο ίδιος ήξερε ότι ήταν και για το λόγο αυτό πέτυχε. «Δεν είμαι δυνατός, ούτε επιδέξιος, ούτε ταλαντούχος. Είμαι ένας ποδοσφαιριστής του δρόμου. Χωρίς τους συμπαίκτες μου και χωρίς χώρο είμαι ένα τίποτα», έλεγε ο ίδιος αναγνωρίζοντας τον βασικό κανόνα του ποδοσφαίρου, το οποίο είναι ομαδικό άθλημα.

Με αυτή τη λογική και τη φιλοσοφία ο μικρόσωμος μέσος που ξεκίνησε από την ποδοσφαιρική Ακαδημία της Μπαρτσελόνα, τη Μασία, κατάφερε να κερδίσει με την ομάδα της Βαρκελώνης, 3 Champions League, 8 Πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο UEFA Σούπερ Καπ, 2 Κύπελλα Ισπανίας, 6 Σούπερ Καπ Ισπανίας και 2 FIFA Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Τώρα, πηγαίνει στο Κατάρ, όπου η Ομοσπονδία της χώρας έχει γι’ αυτόν μεγάλα σχέδια μετά τη λήξη του τριετούς διάρκειας συμβολαίου του ως ποδοσφαιριστής με την Αλ Σάαντ, καθώς θέλουν αυτός να είναι ο ποδοσφαιρικός πρεσβευτής της χώρας τους και ο άνθρωπος πάνω στον οποία θα στηρίξουν το όραμά τους για το ποδόσφαιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα