Τσίπρας: Βασικός στόχος η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ισραήλ όπου βρίσκεται στα πλαίσια της τριμερούς συνάντησης Ισραήλ- Ελλάδας- Κύπρου, αναφέρθηκε εκτενώς στο Κυπριακό ζήτημα και στην ανάγκη εξεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη στήριξή του στον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Περαιτέρω

ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως η τριμερής συνάντηση έχει ως στόχο την εδραίωση της συνεργασίας σε τομείς όπου υφίσταται κοινό ενδιαφέρον στα πλαίσια της στρατηγικής της περιφερειακής συνεργασίας, ως μέσο και επιλογή οικονομικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε αναφορικά με τις συζητήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ «Μιλήσαμε με ενθουσιασμό για τα πολλά που συμφωνούμε και με ειλικρίνεια για αυτά στα οποία διαφωνούμε. Οι ουσιαστικές σχέσεις πρέπει να διέπονται από ειλικρίνεια». Ενώ επεσήμανε πως συζητήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών όπως και η πραγματοποίηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Ισραήλ συνιστά συνέχεια της προσπάθειας οικοδόμησης σταθερών σχέσεων συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ, με πρόσφατο ενδεικτικό παράδειγμα την βοήθεια που παρασχέθηκε στην κυβέρνηση Νετανιάχου με την αποστολή ων ελληνικών κασκαντέρ στις πυρκαγιές που μαίνονταν πριν από δύο εβδομάδες στο Τελ Αβίβ.

Το άρθρο Τσίπρας: Βασικός στόχος η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα