Τσίπρας: «Βάλαμε το μπόλι μας για αλλαγή της Ευρώπης – Ελπίζω να καρποφορήσει»

Δύσκολο χαρακτήρισε το διήμερο εργασιών της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το μεταναστευτικό, που προηγήθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε πως η Ελλάδα έβαλε το «μπόλι» της για αλλαγή κατεύθυνσης της Ευρώπης και ευχήθηκε το μπόλι αυτό να καρποφορήσει.

«Ήταν

ένα δύσκολο διήμερο» δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το μεταναστευτικό, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα βρέθηκε σε ένα δύσκολο πεδίο και σε αρνητικούς συσχετισμούς αλλά κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και να υπερασπιστεί το δίκιο της και τις πανανθρώπινες αξίες.

«Η χρονιά που φεύγει ήταν πολύ δύσκολη για την Ευρώπη, ήταν χρονιά μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως: «βάλαμε το μπόλι μας για τη μεγάλη αλλαγή κατεύθυνσης της Ευρώπης. Ελπίζω αυτό το μπόλι να καρποφορήσει. Ελπίζω η επόμενη χρονιά να είναι των ανατροπών και αλλαγών σε κοινωνική κατεύθυνση για να βρει η Ευρώπη το δρόμο της», σημείωσε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκλεισε τη σύντομη δήλωσή του με ευχές για καλές γιορτές και καλή χρονιά, κυρίως προς τους δημοσιογράφους που τις κρίσιμες ώρες ήταν εκεί για να ενημερώνουν τους πολίτες όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα