Τσίπρας: Απαξιώνουν την αμυντική βιομηχανία

Τους εργαζομένους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), στο εργοστάσιο ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας υπερτόνισε τη σημασία της αμυντικής βιομηχανίας, «καθώς δεν είναι μια οποιαδήποτε παραγωγική διαδικασία, αλλά συνδέεται με το αξιόμαχο του

στρατού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας» και έκανε λόγο για «σχέδιο απαξίωσής της».

«Εδώ και χρόνια γίνονταν αναθέσεις κατασκευής οπλικών συστημάτων στο εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι αυτά θα μπορούσαν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα», ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέδειξε και «τις παχυλές αμοιβές των golden boys στη διοίκηση των εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενιαίου φορέα όλου του αμυντικού τομέα της χώρας, τη συγκρότηση βιομηχανικής αμυντικής στρατηγικής (που θα διασφαλίζει τον εφοδιασμό του στρατού και θα καλύπτει τις ανάγκες του στρατού σε έκτακτες συνθήκες) την εκπόνηση σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης και την αξιοποίηση δυνατοτήτων συνεργασίας με άλλες χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα