Για τον ΠΑΟ και η μεγαλύτερη θυσία είναι μικρή

Tα νούμερα λένε ότι ύστερα από τρία χρόνια θανατηφόρας λιτότητας, η Ελλάδα χρωστάει 300 δισ. και το δημόσιο χρέος έχει φτάσει στο 160% του ΑΕΠ. Αυτή δεν είναι εικόνα μελλοθάνατης χώρας αλλά χώρας σε προχωρημένη σήψη.

Η άνθηση της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνεται από ένα ακόμα γεγονός: από τις 14 του Οκτωβρίου η Ολυμπιακή διακόπτει τις πτήσεις από Αθήνα

προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο και τούμπαλιν. Δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο. Πράγματι. Δρομολόγια της Ολυμπιακής Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα καπούτ. Τέλος. Χρυσάφι πιάνει στα χέρια του αυτός ο Βγενόπουλος, κάρβουνο γίνεται. Κι επειδή οι Ευρωπαίοι δεν επιτρέπουν τη συγχώνευση Ολυμπιακής-Aegean, οι δύο αερομεταφορείς κάνουν συγχωνεύσεις δρομολογίων. Σκατομοιρασιές δηλαδή, όπως λέγαμε πιτσιρικάδες: εκεί θα πηγαίνεις μόνο εσύ, εκεί θα πηγαίνω μόνο εγώ.

Κι όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός, τη νύφη την πληρώνει ο λακαμάς ο πελάτης: λιγότερες πτήσεις, τεχνική έλλειψη στις θέσεις, αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων. Οταν λες Βγενόπουλος, όμως, η κουβέντα πάει αμέσως στη μεγάλη αγάπη του: τον Παναθηναϊκό. Ο Ανδρέας μπορεί να μην μπήκε στη τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά τον Παναθηναϊκό τον έχει πάντα στη σκέψη του και στην καρδιά του. Σε ό,τι έχει να κάνει με την τσέπη, ας κόψει το σβέρκο του ο Αλαφούζος.

Ο,τι θα πάρει ο Γιάννης από τη μεταγραφή του Καρνέζη είναι υποχρεωμένος να το δώσει στον Φορναρόλι. Επτά κατοστάρικα ακατέβατα ζητάει ο Ουρουγουανός, για να σπάσει το συμβόλαιό του και να τους αδειάσει τη γωνιά. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο αποκαλούμενος και σοφός, μπορεί να έφυγε για τημ Πορτογαλία, αλλά τα συμπράγκαλά του έχουν μείνει αμανάτι στον Παναθηναϊκό. Ετσι πάει, όμως.

Οπως αναφέρει και ο Απόστολος Παύλος στην επιστολή του προς τους Καλαματιανούς, τα γούστα και τα λάθη πληρώνονται. Απαξ κύριε Αλαφούζο έκανες το λάθος να εμπιστευθείς τον παππού, θα το πληρώσεις. Τι αξία, όμως, έχουνε επτά κατοστάρικα μπροστά στην αγάπη του κόσμου; Μπορεί η Συμμαχία να μη γράφει μέλη, αλλά ο άγιος κόσμος του Παναθηναϊκού ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΠΑΕ για να καθαρίσουν όλοι μαζί το γήπεδο της Λεωφόρου. Το σπίτι τους. Λεφτά οι «πράσινοι» οπαδοί δεν έχουν για να δώσουν. Προσφέρουν, όμως, την εθελοντική εργασία τους, όπως έκαναν οι κομμουνιστές τα πρώτα χρόνια της σοβιετικής επανάστασης με τα κόκκινα Σάββατα.

Οι κομμουνιστές δούλευαν δωρεάν για το κόμμα, για την πατρίδα. Δεν έπαιρναν το μεροκάματο. Το χάριζαν στην επανάσταση και στον σοσιαλισμό. Οι Παναθηναϊκοί προσφέρουν την εθελοντική εργασία τους στην ομάδα. Οπως τους κομμουνιστές ενέπνεε τότε ο Λένιν, έτσι τους Παναθηναϊκούς εμπνέει τώρα ο Αλαφούζος. Οπως τότε κομμουνιστές ήταν ενωμένοι και συσπειρωμένοι απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τους φασίστες, έτσι τώρα οι Παναθηναϊκοί είναι μια γροθιά, απέναντι στη συμμορία και την εγκληματική οργάνωση που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το γεγονός ότι πρώτος και καλύτερος ανταποκρίθηκε σ' αυτήν την «πράσινη» επιστράτευση ο Αντζελο Φιλιππίδης τα λέει όλα. Για πρώτη φορά στη ζωή του ο Αντζελο λέρωσε τα χέρια του. Για πρώτη φορά ένιωσε τον ιδρώτα να κυλάει στις μασχάλες του. Για πρώτη φορά ένας κατεξοχήν πνευματικός άνθρωπος όπως ο Αντζελο Φιλιππίδης έκανε χειρωνακτική εργασία. Οταν πρόκειται, όμως, για τον Παναθηναϊκό, ακόμα και η μεγαλύτερη θυσία είναι μικρή. Οπως έχει πει και ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι: «Μη ρωτάς τι κάνει ο Παναθηναϊκός για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τον Παναθηναϊκό». Αυτά.

Στο ΠΑΣΟΚ πιο δαίμονες και πιο μάγκες το πήγαν ένα βήμα πιο πέρα

ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ωστόσο, και ευχάριστα νέα. Οπως η πρωτιά του Σπύρου Γιαννιώτη στα δέκα χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας. Με το συνακόλουθο καραγκιοζιλίκι. Τις δηλώσεις και τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα. Λες και βρισκόμαστε στη δεκαετία του '50. Ή επί Χούντας, όταν ο πανίσχυρος γγΑ Κώστας Ασλανίδης είχε υπό τη σκέπη του όλους τους Ελληνες αθλητές.

Από την 21η Απριλίου και εντεύθεν ανατρέχει η σύνδεση των αθλητικών επιτυχιών με την πατρίδα και το έθνος. Στο ΠΑΣΟΚ πιο δαίμονες και πιο μάγκες το πήγαν ένα βήμα πιο πέρα. Ταύτισαν τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το κόμμα. Οταν ο Σγουρός με τον Λιάνη έβαζαν τους αρσιβαρίστες σαν τα πρόβατα μέσα σε βαν για να τους πάνε στις ομιλίες του Σημίτη.

Τώρα πλέον που δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχει όχι πρωταθλητισμός αλλά ούτε καν αθλητισμός, όταν δεν έχουν πετρέλαιο για να λειτουργήσουν τα κολυμβητήρια. Μόνο κάτι μεμονωμένες περιπτώσεις σαν του Γιαννιώτη. Με κάτι τύπους που παριστάνουν τους υπουργούς σαν τον Ανδριανό να κάνουν δηλώσεις «ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ελληνικό αθλητισμό κι ότι όλοι οι Ελληνες του ευχόμαστε υγεία και καλή συνέχεια». Οποία πρωτοτυπία.

Επρεπε να πάει στο Κιλκίς να παίξει φιλικό

ΣΤΟΝ Παναθηναϊκό, όμως, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τον εξωτερικό εχθρό. Η πιθανή μετακόμιση των εθνικών ομάδων στην Παιανία ήταν ένα ισχυρό σοκ. Εκατομμύρια «πράσινες» καρδιές, για να χρησιμοποιήσουμε την έκφραση του «Mr. MIG», ράγισαν: Ο ιστορικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης (φωτό). Ο Καπετάνιος. Να μιλάει και να συνδιαλέγεται με τον Σαρρή;

Η αντίδραση κύκλων της ΠΑΕ ήταν αναπόφευκτη και άμεση: «Μόνο λύπη και απογοήτευση προκαλεί το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που ήταν ιδιοκτήτης επί σειρά ετών στον Παναθηναϊκό συνδιαλέγεται και διαπραγματεύεται μ' έναν ορκισμένο εχθρό του συλλόγου». Δηλαδή, τι να την κάνουν την Παιανία οι Βαρδινογιάννηδες; Να τη βάλουν στο μούσκιο; Οταν νοικιάζεις ένα σπίτι, ένα ακίνητο, ρωτάς τα πολιτικά ή τα ποδοσφαιρικά φρονήματα του ενοικιαστή; Αν είσαι Νεοδημοκράτης, δηλαδή, θα προτιμήσεις να έχεις το σπίτι σου κλειστό, παρά να το νοικιάσεις σ' έναν Συριζαίο;

Αν είναι έτσι, όμως, γιατί ο Παναθηναϊκός πήγε κι έπαιξε φιλικό στα Ψαχνά; Ενωση του Παπακωνσταντίνου είναι η Εύβοια που ανήκουν τα Ψαχνά. Και γι' αυτό λένε στην πιάτσα ότι τα Ψαχνά έχουν αβάντες. Ο Παπακωνσταντίνου μαζί με τον Βούρβαχη είναι οι εκ δεξιών και εξ αριστερών του Σαρρή. Του κατά τον Αλαφούζο ορκισμένου εχθρού του Παναθηναϊκού. Από πού κι ως πού φιλικό με τα Ψαχνά; Στο Κιλκίς έπρεπε να πάει ο Παναθηναϊκός. Στην Ενωση του Χατζηαποστόλου, που κάνει αντιπολίτευση.

Και δίκιο είχε ο Δώνης και καλή δικηγόρο. - Observer

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τυχαίο ήτανε ή ο Στάθης την είχε πάρει χαμπάρι τη δουλειά κι είχε απομακρυνθεί έγκαιρα από τον Βίκτωρα;

Οπως αναφέρει και ο Απόστολος Παύλος στην επιστολή του προς τους Καλαματιανούς, τα γούστα και τα λάθη πληρώνονται

Πηγή: Goal

Keywords
παο, παναθηναικος, θυσια, παο, ζεσουάλδο φερέιρα, ολυμπιακοί αγώνες, ελλαδα, χρεος, αεπ, αθηνα, θεσσαλονικη, ηρακλειο, βγενόπουλος, καρνεζης, φερειρα, επιστρατευση, ΠΑΣΟΚ, νέα, γγα, βαν, πετρελαιο, επρεπε, σοκ, mig, ενωση, goal, εθνος, σγουρος, αξια, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, ητανε μια φορα, αεπ, βημα, γγα, γωνια, δουλεια, δωρεαν, εργασια, ευβοια, πτησεις, υγεια, aegean, αγαπη, αγωνες, αθλητισμος, αυξηση, αλαφουζος, ανθρωπος, γεγονος, γινεται, γηπεδο, γροθια, δαιμονες, δημοσιο, δηλωσεις, δωσει, δρομολογια, δωνης, εθελοντικη εργασια, υπαρχει, εκφραση, ελλειψη, επρεπε, επτα, ετων, εφυγε, ζεσουάλδο φερέιρα, ζωη, εικονα, κυριε, κιλκις, κομμα, λαθη, λαθος, λεφτα, λενιν, λυπη, μπορεις, νυφη, ομαδα, παντα, ολυμπιακη, παπακωνσταντινου, ποδοσφαιρο, προβατα, πορτογαλια, σβερκο, σειρα, σηψη, συγχαρητηρια, σοκ, σπιτι, σπυρου, τιμη, το εθνος, τρια, φιτζεραλντ, φορα, ψαχνα, βαν, δικιο, ενωση, για σενα, κλειστο, καρδιες, καρδια, κωστας, μεινει, μπροστα, οπως τοτε, παυλος, ροδο, θεσεις, υπαρχουν λεφτα, χερια
Τυχαία Θέματα